loading...
Medicina generala
Home   »  Sanatate   »   Medicina generala   »   Accidentul vascular cerebral - Care sunt simptomele?

Accidentul vascular cerebral - Care sunt simptomele?

Accidentul vascular cerebral (AVC) apare atunci când un vas de sânge care furnizează sânge creierului se sparge sau este blocat de un cheag sanguin, ceea ce duce la pierderea rapidă a funcțiilor organului afectat. Află care sunt semnele care anunță o astfel de problemă!

In general, o persoana obisnuita nu-si da seama ca este victima unui accident vascular cerebral, si nici nu stie ce masuri sa ia cand constata ca ceva neobisnuit i se intampla dintr-o data.


Semnalele unui accident vascular cerebral sunt urmatoarele:


„Cade fata”– la propriu! Daca musculatura uneia din jumatatile fetei „cade”, daca o parte a fetei amorteste, sau daca persoana nu poate zambi, trebuie dusa imediat la spital.


Slabiciune in brate. O persoana care sufera un accident vascular cerebral va simti slabiciune intr-unul sau in ambele brate, astfel ca nu va fi in stare sa le ridice deasupra capului.


Dificultati de vorbire. Vorbirea devine nearticulata – suferinzii nu pot raspunde corect la intrebari.


Lipsa de echilibru.  Persoanele cu AVC au dificultati in a-si coordona miscarile, in a se deplasa si a-si mentine echilibrul.


Dureri de cap puternice. Durerile de cap bruste si puternice, fara un motiv aparent, pot fi semnalul unei astfel de afectiuni.


Simptomele mai includ:


Pierderea memoriei pe termen scurt


Tulburarile de vedere


Sursa articol: fitness-nutritie.ro


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)