loading...
Gradina
Home   »  Casa ta   »   Gradina   »   Activitatile domestice te ajuta sa slabesti? Afla adevarul

Activitatile domestice te ajuta sa slabesti? Afla adevarul

In ziua de astazi, tot mai multe femei considera ca treburile casnice pot inlocui activitatile sportive, asa ca evita sa mai mearga la sala de sport.  

 

In cadrul unui sondaj efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Ulster, 4.500 de persoane (barbati si femei) au fost intrebate ce activitati fizice au facut cu o saptamana in urma. Acestia au ales intre plimbari, ciclism, sport si treburi casnice, informeaza dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Dintre cei chestionati, aproximativ 42% facusera efort sustinut, timp de 15o de minute pe saptamana. Din grupul participantilor la sondaj, femeile au avut o tendinta mai mare de a considera activitatile casnice o forma de exercitiu fizic, astfel incat, atunci cand acestea au fost scoase din calcul, s-a constatat ca doar 20% faceau suficienta miscare.
Situatia ingrijoratoare apare in contextul in care activitatile zilnice sunt promovate din ce in ce mai mult ca fiind benefice pentru sanatate.

Change4Life este o campanie a guvernului britanic care propaga mesajul conform caruia oamenii nu trebuie sa mearga la sala pentru a se mentine in forma.

Din pacate, nu putini sunt acei oameni care cred a au facut suficienta miscare in timpul activitatilor domestice deoarece obosesc si transpira mai usor.


Acest aspect este explicat de cercetatori prin faptul ca sunt solicitate alte grupe de muschi decat in cazul exercitiilor fizice propriu-zise.

Profesoara Marie Murphy de la Universitatea din Ulster explica: "Toata lumea crede ca treburile casnice sunt o importanta forma de exercitiu fizic, dar lucrurile nu stau chiar asa. Dupa ce termina aceste treburi, oamenii au senzaia ca au depus un efort fizic intens si obositor si de aceea au tendinta de a manca in exces pentru a compensa, asa ca numarul de calorii arse nu este foarte mare."

Asa ca, inainte de a neglija mesrul la sala in favoarea treburilor casnice, ai face mai bine sa te gandesti de doua ori. Exercitiul fizic sustinut este cea mai buna metoda de a te mentine in forma.

Cititi mai multe despre: slabit activitati sportive sala de sport

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)