loading...
Medicina generala
Home   »  Sanatate   »   Medicina generala   »   Adevarul socant despre somnifere

Adevarul socant despre somnifere

Cu siguranta ai avut nopti albe, in care nu ai putut dormi, ci pur si simplu ai stat in pat, te-ai uitat la tavan si te-ai gandit oare de ce esti activa la ora asta, de ce auzi fiecare zgomot, de ce tic-tac-ul de la ceas te scoate din sarite...  

 

Pentru fiecare dintre noi raspunsul este de cele mai multe ori diferit: ba ai baut prea multa cafea, ti-e rau, ba ai prea multe pe cap, ai emotii pentru ziua de maine... etc


O noapte alba din cand in cand este normala, nu inseamna ca suferi de insomnie.

 

Oricum, in ultimele decenii, rata insomniilor a crescut dramatic. Si, in consecinta, somniferele au inceput sa fie din ce in ce mai mult utilizate. Intre 2002 si 2008, numarul de retete pentru somnifere a crescut cu 70 de procente! Aducand firmelor producatoare peste 2 miliarde de dolari pe an!


S-a descoperit si faptul ca femeile sufera mai des de insomnii si ca tot ele apeleaza intr-o proportie mai mare la somnifere.


Somniferele sunt medicamente foarte puternice, care pot avea reactii adverse grave! De asemenea, acestea sunt mult mai perioculoase pentru femei, fiind metabolizate mai lent decat in cazul persoanelor de sex masculin.


Iar in cazul in care somniferele sunt luate in exces, pot aparea reactii foarte grave, precum:


- atacarea si slabirea sistemului imunitar;

- pierderi de memorie;

- risc major de depresie;

- cresterea riscului de infectii puternice;

- anxietate;

- probleme de respiratie pe timpul somnului (agraveaza apneea);

- afecteaza capacitatea de a conduce vehicule;

- ameteli puternice;

- tulburari de concentrare;

- halucinatii.


De asemenea, un specialist invitat in emisiunea "The Dr. Oz Show" a specificat faptul ca in urma unui studiu s-a descoperit ca femeile care iau pe an mai mult de 18 somnifere sunt predispuse sa se imbolnaveasca de cancer, riscul fiind de pana la 35% mai mare!

 

De aceea, nu trebuie luate somnifere dupa ureche! Daca intr-adevar ai o problema cu somnul trebuie sa mergi intai la medic! Iar el iti va da cea mai buna alternativa. Somniferele ar trebui sa se prescrie in cazul unor boli grave, unor deficite de somn uriase, nu oricarei persoane care nu s-a odihnit cateva nopti si crede ca sufera de o tulburare a somnului!

Cititi mai multe despre: somnifere efect somnifere boli somnifere

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)