loading...
Animale
Home   »  Casa ta   »   Animale   »   Ai grija de animalul tau si cand esti in concediu!

Ai grija de animalul tau si cand esti in concediu!

Ce faci cu Bobiţă sau cu Miţu când eşti în concediu? Animalele noastre sunt membri ai familiei şi vrem să simtă că sunt iubite şi îngrijite pe măsură, chiar şi când nu suntem lângă ele. Dacă te pregăteşti să pleci în vacanţă, dar nu ştii ce să faci cu prietenul tău necuvântător, iată câteva sugestii:


Apelează la un prieten sau la o rudă


Roagă un prieten sau o cunoştinţă să aibă grijă, în locul tău, de animăluţ, cât timp eşti plecată. Aşa vei fi sigură că este cu cineva în care ai încredere. În plus nu se va plictisi şi nu se va simţi singur pentru că îşi va petrece ziua într-un mod diferit, cu persoane noi.


Asigură-te, însă, că cel cu care îţi laşi animalul de companie iubeşte animalele şi are timp să se ocupe de ele.


În cazul în care prietenii sau apropiaţii nu te pot ajuta, apelează la o bonă pentru animale. Dacă ai o pisică, trebuie să ştii că se simte mai confortabil acasă, aşa că ar fi foarte bine dacă ai putea sa faci in asa fel încât sa rămână în mediul familiar ei. În plus, o pisică ar putea sta mult timp singură, cu condiţia ca macar o data la cateva zile cineva sa treaca totusi pe acasa pe la tine sa verifice cum stau lucrurile.


Însă, dacă animalul tău este agresiv cu străinii şi nu agreează să i se invadeze teritoriul, ai la dispoziţie mai multe soluţii:


Angajează un plimbător de câini


Un plimbător de câini vine de mai multe ori pe zi la tine acasă să-ţi ducă animăluţul la plimbare. Acesta va fi îngrijit corespunzător, va face exerciţii periodic şi va fi supravegheat permanent.


Închiriază o cameră la o pensiune pentru animale


Animalele de casă sunt foarte răsfăţate într-un astfel de loc. Beneficiază de asistenţă medicală, îngrijire spa, teren de joacă, piscină şi chiar de dresaj.


Şi veterinarii oferă servicii de îngrijire a animalelor. Asigură-te, că orice variantă ai alege, animalul tău va locui într-un mediu sigur şi sănătos, cât timp eşti plecat.


Ia-l cu tine!


Dacă nu vrei să-ţi laşi prietenul necuvântător acasă, ia-l cu tine! Interesează-te ce hoteluri tolerează animalele sau dacă există locuri unde acestea pot fi îngrijite. Ia de la veterinar un certificat care să ateste că animalul tău este sănătos, în cazul în care hotelierii îţi vor cere.

 

Înainte să pleci la drum, asigură-te că mijlocul de transport este confortabil pentru animalul tău. Ia-i jucăriile preferate, apă şi o trusă de prim ajutor. 


Dacă trebuie să cobori pentru a face cumpărături, parchează la umbră. Chiar şi aşa, nu-l lăsa singur prea mult timp.


Fii atent să nu-l pierzi din ochi, pentru că, de obicei, câinii şi pisicile au un talent înnăscut de a se rătăci. Preventiv, ataşează-i la zgardă o plăcuţă cu numele tău, adresa şi numărul de telefon.

Adelina Titire

{mos_sb_discuss:23}


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)