loading...
Animale
Home   »  Casa ta   »   Animale   »   Ai o pisica fericita?

Ai o pisica fericita?

De multe ori nu te intelegi cu ea?! Cand are chef de joaca tu esti prea ocupata, iar cand ea vrea sa doarma tu o "deranjezi"? Este uneori nervoasa, capricioasa, dar nu intelegi mereu ce vrea? Gasesti aici cateva sfaturi pentru a te intelege perfect cu pisicuta ta.

Pisicile nervoase si agitate biciuie aerul cu coada sau o misca cu repeziciune pentru a-si manifesta starea de suparare. Ea ne avertizeaza din timp ca poate ataca.

Watch out! O coada rigida, tinuta vertical, cu varful curbat intr-o parte, indica o pisica atenta sau interesata de ceva "Hmmmm...oare ce-o fi aici?".

Daca pisica isi tine atat coada, cat si varful cozii verticale, atunci este foarte fericita.

O coada zbarlita si arcuita indica pozitia de aparare "En garde!". O coada lasata indica supunere si non-agresivitate "Sunt a ta, miau...".

Cand o pisica isi freaca obrajii sau corpul de tine, pur si simplu isi marcheaza teritoriul "Al meu esti!". Daca pisica isi freaca fruntea sau nasul de tine, este un semn sincer de afectiune. Norocul tau!

O pisica fericita sau curioasa isi tine mustatile drepte pentru a "pipai spatiul": "Vreau si eu sa vad!". Pisicile suparate sau bolnave isi tin mustatile aproape de fata " Miau, miau, ce rau ma simt".

Pisicile fericite isi tin urechile ridicate, miscandu-le la cel mai mic sunet, cele speriate sau defensive isi plieaza urechile pe spate, ca semn de supunere "M-ai prins".

 O pisica furioasa isi va indrepta urechile in fata la un anumit unghi.

Ochii larg deschisi indica faptul ca pisicuta ta este curioasa si fericita. Uneori poti sesiza o sclipire in ochii ei, semn ca este pregatita sa faca o pozna "Hi, hi, hi...".

Daca pisica are ochii pe jumatate inchisi este somnoroasa, iar daca pupilele sunt dilatate pisica este speriata.

 

Cititi mai multe despre: animale

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)