loading...
Stiri mondene
Home   »  Divertisment   »   Stiri mondene   »   Baietelul Valeriei de Monaco a inceput sa mearga! Progresele sunt uluitoare

Baietelul Valeriei de Monaco a inceput sa mearga! Progresele sunt uluitoare

In urma cu o luna ajungea intubat si la un pas de moarte in Franta, iar astazi reinvata sa mearga! Baiatul, de noua ani, al Valeriei de Monaco, aflat la tratament la un spital din Marsilia, face progrese de la o zi la alta, iar medicii sunt uluiti de rapiditarea cu care copilul isi revine.

Luca a facut primul pas ajutat de kinetoterapeutii care se ocupa zilnic de el, iar asta i-a umplut inima de fericire femeii care i-a dat viata.

Diagnosticat cu encefalita herpetica si infectat cu o bacterie pe care a luat-o din spital cat a stat internat la Instututul Clinic Fundeni, Luca face pasi importanti intr-un timp record. Baietelul, caruia in Romania medicii i-au dat doar 1 la suta sanse de supravietuire, poata sa stea singur in fotoliu si a facut si primul pas de la patul sau catre un scaun aflat in salon. Acest mic progres ii da aripi Valeriei, care s-a temut mult pentru viata copilului ei.

"Medicii francezi sunt optimisti. Mi-au spus ca Luca se descurca foarte bine. Are analizele bune. Asteptam acum sa vedem cand putem sa-l transferam la un centru specializat unde va incepe recuperarea pe partea neurologica. Luca va trebui sa reinvete sa vorbeasca si sa manance singur. A facut progrese si in sensul asta, dar mai are mult de lucrat. Recuperarea poate sa dureze si ani. Important este ca el traieste, iar eu nu am cuvinte sa le multumesc medicilor care au facut minuni si lui Dumnzeu ca mi-a salvat copilul", ne-a povestit Valeria.

Blonda a ajuns la 13 mai cu Luca in Franta. Ea si-a transportat copilul cu un avion medical dupa ce in Romania, medicii s-au declarat invinsi de problemele lui de sanatate. Acestia i-au dat sanse minime si au avertizat-o pe mama copilului sa se pregateasca pentru ce este mai rau. Din fericire, Luca si-a revenit miraculos si va incepe recuperarea intr-un centru special, unul dintre cele mai bune din Franta.        » vezi articolul original


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)