loading...
Deserturi
Home   »  Retete culinare   »   Deserturi   »   Batoane de cereale (Granola)

Batoane de cereale (Granola)

Aceste batoane de cereale sunt foarte delicioase și mult mai hrănitoare decât multe dintre batoanele granola din comerț. Rețeta o poți modifica după preferințele tale, de ex. poți înlocui nucile cu alune de pădure, poți adăuga și alte mirodenii, etc.  


Ingrediente (12 batoane GRANOLA):


    80 g fulgi integrali de ovăz

    60 g fulgi expandați de grâu și orz

    60 g făină integrală de grâu

    1 g scorțișoară măcinată

    1 ou bătut

    60 ml sos de mere

    60 ml miere

    40 g zahăr brun

    30 ml ulei vegetal

    30 g semințe de floarea soarelui, nesărate

    30 g nuci, tocate

    200 g amestec de fructe uscate, tocate


Mod de preparare BATOANE GRANOLA:


1. Se preîncălzește cuptorul la 165 °C. Într-o tavă (pătrată, aprox. 20 cm.) se așază o folie de aluminiu sau hârtie de copt și se unge cu puțin ulei.

2. Într-un castron mare se amestecă cerealele, făina și scorțișoara. Se adaugă oul, sosul de mere, mierea, zahărul și uleiul și se amestecă bine. Se adaugă semințele de floarea soarelui, nucile și fructele uscate și se amestecă din nou.

3. Se așază amestecul, uniform, în tavă.

4. Se introduce tava în cuptor și se lasă 30 min. sau până când amestecul se rumenește ușor pe margini.

5. Se taie în forme dreptunghiulare (sau pătrate) și se pun în frigider, după care se pot consuma ca orice baton de cereale.


Informații nutriționale (1 baton GRANOLA):


Energie: 197 kcal.

Proteine​​: 4,1 g

Glucide: 33,4 g

Lipide: 6,6 g

Fibre: 2,3 g

Cititi mai multe despre: batoane granola.reteta batoane granola

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)