loading...
Nutritie
Home   »  Corpul tau   »   Nutritie   »   Bauturi naturale care pot inlocui cu succes cafeaua

Bauturi naturale care pot inlocui cu succes cafeaua

Cafeaua este benefică dacă este consumată cu moderație. Ce faci, însă, dacă din motive medicale trebuie să renunți la ea?


Iată câteva alternative naturale cu care o poți înlocui.


Ceaiul verde


Ceaiul verde conține mai puțină cofeină decât cafeaua. Acesta este recomandat persoanelor care au probleme hepatice sau cu tensiunea arterială ridicată. Totodată, ceaiul verde poate fi utilizat și de cei care vor să slăbească.

 

Ceaiul cu ginseng siberian


Ginsengul siberian este o plantă utilizată, în special, pentru a preveni răceala și gripa. Ingredientele active ale plantei, numite eleutheroside, energizează organismul. Ceaiul cu ginseng stimulează concentrarea, dar îi ajută și pe cei care vor să slăbească.

 

Sucul de rodii


Poți să consumi fructul în starea sa naturală sau să faci un suc combinat cu alte fructe. Poți, de exemplu, să faci un shake cu rodie, lapte de soia, banană, spirulină și iaurt. Rodiile abundă în antioxidanți și energizează organismul la fel de mult ca și o ceașcă de cafea.


Ceaiul de mentă


Consumă cu încredere ceai de mentă! Pe lângă faptul că reîmprospătează respirația și calmează stomacul după o masă copioasă, ceaiul de mentă revitalizează organismul. 


Sucul de prune


Dată viitoare când cauți termosul de cafea, înlocuiește-l cu un suc de prune! Sucul proaspăt  reglează nivelul adecvat de electroliți din organism. Totodată, sucul reglează pofta de mâncare, facilitează digestia și previne constipația.

Cititi mai multe despre: cafea alternative cafea

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)