loading...
Fitness
Home   »  Corpul tau   »   Fitness   »   Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru A TE ANTRENA

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru A TE ANTRENA

Discutand la modul general, nu conteaza cand te antrenezi, ci sa o faci.


Totusi, poate exista o perioada propice in care trebuie sa te antrenezi in functie de preferintele/posibilitatile tale si de obiectivele propuse. Incearca mai multe variante si decide care este cea potrivita pentru tine.

DACA VREI SA SLABESTI, ANTRENEAZA-TE DIMINEATADaca vrei sa arzi grasimea, CEL MAI INDICAT ESTE SA TE ANTRENEZI LA ORA 06:35, FARA SA MANANCI INAINTE. Atunci vei consuma caloriile mult mai eficient decat in alta perioada a zilei. Aceste antrenamente trebuie sa fie de anduranta, pentru dezvoltarea rezistentei fizice (plimbari, alergari usoare, mers pe bicicleta, inot, etc.). Temperatura organismului este mai mica dimineata, iar asta te va ajuta sa rezisti fizic mai mult, evitand supraincalzirea.

PENTRU FORTA, ANTRENEAZA-TE SEARA

 


Daca vrei sa faci antrenamente de forta, cel mai bine este sa te antrenezi dupa-amiaza sau seara, cand temperatura organismului este mai mare. Fiind incalziti, muschii se contracta mai eficient, iar articulatiile, fiind mai bine lubrifiate sunt ferite de accidentari.


Nu este recomandat sa te antrenezi seara, foarte tarziu, deoarece acest lucru iti poate afecta somnul (din cauza eliberarii unor hormoni).


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)