loading...
Boli
Home   »  Sanatate   »   Boli   »   Ce BOLI sunt prezise de semnele vizibile ale imbatranirii

Ce BOLI sunt prezise de semnele vizibile ale imbatranirii

Un studiu recent realizat de cercetatorii danezi arata ca persoanele care prezinta semne vizibile de imbatranire, precum pierderea parului, aparitia ridurilor si a pungilor cu grasime pe pleoape, prezinta un risc mai mare de anumite maladii fata de persoanele de aceeasi varsta care par mai tinere.

 

Riscul la care sunt expusi oamenii cu semne vizibile de imbatranire este cel al bolilor cardiace.  

"Semnele vizibile de imbatranire reflecta varsta biologica, nu pe cea cronologica", a explicat intr-un comunicat medicul Anne Tybjaerg-Hansen, profesor de biochimie clinica la Universitatea Copenhaga din Danemarca.   

 

Publicat marti, studiul a fost prezentat la conferinta anuala organizata de American Heart Association la Los Angeles. 

 

Potrivit acestui studiu realizat pe aproape 11.000 de participanti de peste 40 de ani, dintre care 45% femei, persoanele care prezentau trei semne de imbatranire din patru (calvitie, recul al liniei parului de la nivelul tamplelor, pungi de colesterol pe pleoape si riduri in apropiere de lobul urechii) prezinta o crestere de 57% a riscului de criza cardiaca si de 39% a riscului de a dezvolta o maladie cardiaca. 

 

Pe parcursul perioadei de monitorizare, de 35 de ani, 3.401 de participanti au dezvoltat o boală a inimii si 1.708 au avut o criză cardiaca.Analizate individual sau combinate, aceste semne fizice ale varstei prezic riscul de criza cardiaca si bolile cardiovasculare independent de factorii de risc traditionali, precum concentratia mare de colesterol rau si hipertensiunea, a subliniat cercetatoarea daneza.

 

Cel mai mare risc a fost observat la septuagenarii din grupul care prezenta cele mai multe semne de imbatranire.
 

Depozitele de grasime din jurul ochilor reprezinta un semn de imbatranire care prezice de unul singur atat riscul de infarct, cat si riscul de dezvoltare a unei maladii cardiace.

 

Riscul de criză cardiaca si de boli cardiovasculare a crescut cu fiecare semn suplimentar de imbatranire in toate grupele de varsta, atat la barbaţi, cat si la femei.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)