loading...
Medicina naturista
Home   »  Sanatate   »   Medicina naturista   »   Cele mai bune plante medicinale ale lunii iulie

Cele mai bune plante medicinale ale lunii iulie

Este perioada în care câmpurile și dealurile sunt pline cu flori medicinale.


Nu ezita să le culegi și să prepari chiar tu leacuri, care te vor ajuta să vindeci sau să ameliorezi simptomele a nenumărate afecțiuni.


Muşeţelul te scapă de eczeme


Înflorește toată luna iulie și este de ajutor în vindecarea a nenumărate afecțiuni. Îl poți folosi sub formă de infuzie și tinctură. Ca să obții infuzia, pui o lingură de flori la 250 ml de apă.


Bei de 3 ori pe zi, în caz de colici, gastrită, dureri menstruale sau ulcer. Tinctura se obţine din 30 gr de flori pisate, din 20-30 ml de alcool de 70% şi 200 ml de ulei. Vindecă rănile, eczemele şi varicela.


Dacă suferi de afecțiuni ale ficatului, ale bilei, de afecțiuni renale, apelează cu încredere la infuzia de pelin. Pui o linguriţă de flori într-o cană cu apă fiartă și bei de 2 ori pe zi.


Dacă eşti însărcinată, nu este indicat niciun tratament cu pelin, deoarece stimulează contracţiile uterine.

Sunătoarea, împotriva arsurilor solare


Sunătoarea este unul dintre cele mai bune remedii împotriva arsurilor solare. Nu trebuie decât să prepari un ulei din această plantă. Laşi un pumn de flori într-un vas cu ulei de gătit, la soare, timp de o săptămână.


Tinctura, care se prepară din amestecul a 2 linguri de flori, cu jumătate de ml de alcool de 60% şi se bea de 3-4 ori pe zi. Este indicată în stările de nervozitate, insomnii şi depresie. Infuzia de sunătoare este de ajutor în hepatita cronică și în gastrită.


Gălbenelele, eficiente în anemie


Timp de o lună, bea trei-patru căni cu ceai, neîndulcit, pe care îl obţii din două linguriţe de flori, la o cană cu apă. Luptă eficient cu anemia, cu osteoporoza şi cu bolile de ficat.  Dacă te afli la cură de slăbire, este de ajutor. O cană de infuzie, băută înainte de masă, accelerează arderile.


Coada-şoricelului, de ajutor pentru bolnavii de astm


Coada-șoricelului este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale. Ceaiul îl obţii dintr-o lingură de flori, la 250 ml de apă. Se beau trei căni pe zi, în caz de hepatită, gastrită şi de astm. Infuzia este bună în anorexie, cistită, enterocolite, iar extern pentru eczeme, plăgi şi arsuri.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)