loading...
Feng-shui
Home   »  Casa ta   »   Feng-shui   »   Cele mai eficiente remedii antifumat

Cele mai eficiente remedii antifumat

Lupta cu patima grea a fumatului nu e de ieri, de azi. Şi ea nu se duce doar în oraşe, ci şi la ţară. În “Moro­meţii” lui Preda există o scenă în care un tată îşi îndeamnă copilul să bea tutun: “Ia la taica din ţiga­ră”. Ţăranii noştri fumau enorm.


Aşa se explică intensitatea campaniilor duse de organismele sanitare din perioada interbelică împotriva fumatului: “Tutunul, iarba dracului”. Şi cum să lupte ţăranul cu patima trasului de mahorcă în plămâni, dacă nu cu aju­torul doftoroaielor satelor, mari cunoscătoare ale pute­rilor plantelor, precum şi ale altor “reme­dii” vinde­cătoa­re, ce par astăzi bar­bare.


Iată câ­teva dintre cele mai cu­nos­cu­te, prac­ticate mai ales în Mol­dova:


1. Se adună mai multe un­ghii tăiate de la degete, se mă­runţesc, se scoate tutunul dintr-o ţigară, se amestecă un­ghiile mă­runţite cu tutunul şi se intro­duce cu aju­torul unui ac mare înapoi, apoi se pre­sează. Se fumează, obli­gatoriu, până la capăt.

2. Cenuşa de la penele arse de găină sau raţă se ames­tecă cu bicar­bonat de sodiu. Se scoate tutunul din 3 ţigări, se amestecă cu cenuşa şi se bagă cu aju­torul acului înapoi în ţiga­ră. Se fumează până la ultimul fum.

3. În loc de cenuşă, se băga şi pulbere făcută din picioruşele şi cleştii racilor, uscate bine şi pisate.

4. Mai târziu, când s-a inventat sulfatul de cupru sau piatra vânătă, cu care se stropesc viile, a mai apărut o metodă. Dintr-un pachet se scot ţigările, se pun pe o sită deasupra unei farfurii pline cu piatră vânătă (cris­talizată) şi se lasă peste noapte. A doua zi, se fumează cu mare grijă, până apare senzaţia de rău, greaţă, fără a se depăşi limitele suportabilităţii.


Remedii cu plante


Se folosesc plante care, în combinaţie cu tutunul, provoacă greaţă. Se fumează ţigări din plante uscate: cim­bru, frunze de nuc, frunze de scoruş. Planta uscată făcută pulbere se întroduce în locul tutunului dintr-o ţi­gară şi se fumează ţigara astfel făcută, obligatoriu, până la capăt (chiar dacă te simţi rău şi ai senzaţie de greaţă).


Obligeană


Atunci când apare dorinţa de a aprinde o ţigară, se mestecă o bucăţică de rădăcină de obligeană. Rădăcini uscate se găsesc la pla­far, iar la piaţă putem să găsim rădăcini proas­pete de obligeană, care pot fi păstrate în congelator.


Morcov


Se poartă în buzunar un morcov spălat. Când vreţi să fumaţi, se mestecă o bucată din morcov, timp de 10-15 minute, până dispare dorinţa de a fuma. Durata trata­mentului este de 4 săptămâni.


Ananas


Ananasul este, şi el, un produs care ne ajută să renunţăm la fumat. Se mestecă felii de ananas uscate, fără zahăr, sau 2 rondele din fructul crud.


Gumă de mestecat naturală


Se amestecă câte 1 lingură de frunze proaspete de hrean şi pătlagină mărun­ţite. Se mestecă de 2 ori pe zi, câte 5-8 minute.


Brusture


Tot din negura timpului a ajuns la noi reţeta cu suc de brusture, amestecat în pro­porţii egale cu apă sau cu suc de car­tofi. Sucul se stoarce înainte de înflorire, din tulpini şi rădăcini. Preparatul se bea înainte de culcare, timp de 2 săptămâni.


Podbal


O metodă pe bază de inhalaţii ne pro­pune să opărim 3 linguri de flori şi frunze de podbal, proaspete sau uscate, în 500 ml de apă clocotită şi să inhalăm aburii, în special atunci când apare dorinţa de a fuma.


Pomi fructiferi


Bătrânii recomandă să mestecăm o crenguţă de vişin turcesc – este cea mai bună variantă, dar se poate şi de măr, vişin comun, prun sau de mesteacăn. Un remediu pentru cei ce suferă mult când renunţă la fumat.

Ceaiuri contra fumatului


Eucalipt


O lingură de frunze de eucalipt se opăresc cu 2 pahare de apă fierbinte, se lasă 1 oră şi se strecoară. Se adaugă câte 1 lingură de miere de albine şi gli­cerină. Se bea 1/4 din pahar, de 3-4 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.


Obligeană şi lemn-dulce


Se amestecă rădăcină de obligea­nă şi lemn-dulce cu frunze de podbal şi sovârf. Trei linguri de amestec se infuzează în termos, în 500 ml de apă fierbinte, timp de 2 ore. Se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi. Scade dificul­tatea abstinenţei de la fumat, se curăţă plămânii, se calmează sistemul nervos.


Fenicul, chimen şi muşeţel


Dacă renunţarea la fumat pro­voacă insomnie, iras­cibilitate cres­cută, se amestecă în cantităţi egale rădă­cină de odolean, se­minţe de fenicul şi de chimen, flori de muşeţel. Două linguriţe pline se infuzează în 500 ml apă fierbinte (mai bine în ter­mos), timp de 2-3 ore, şi se bea câte un pahar de ceai îndulcit cu o linguriţă de miere de al­bine, de 2 ori pe zi.


Podbal


Frunzele tinere de podbal se taie mărunt, se pun într-un bor­cănel, se lasă la soare timp de 2 săptămâni. Sucul obţinut se păs­trează într-o sticluţă care se poartă permanent în buzunar, alături de câteva bucăţi de zahăr. Când apare dorinţa de a fuma, zahărul se înmoaie în suc şi se ţine în gură. Efectul poate să fie şi mai mare, dacă înain­te de asta se bea un pahar de apă.


Untură de peşte


Se unge 1 linguriţă de untură de peşte pe pâine, se mănâncă câte 1-2 felii pe zi, timp de 1 lună.O regulă obligatorie pentru cei ce vor să renunţe la fumat


În timpul curelor se scot din meniu peştele afumat, carnea şi în niciun caz nu se bea alcool, inclusiv bere. E­fectul curelor cu plante va creşte, dacă ele vor fi aso­cia­te cu reflexoterapie. Specia­lişti din China ne re­comandă un punct pe meridianul central, care se află între clavicule, în fosa jugulară (la baza gâtului). Se apasă intens, timp de 3 secunde, chiar dacă apare senzaţia de dure­re. Se repetă de 12-15 ori, de cel puţin 3 ori pe zi, în special atunci când vreţi să fumaţi. Une­ori apare senzaţia de vertij – din cauza scăderii ten­siunii, de aceea mai bine faceţi presopunctură stând pe scaun sau culcaţi.


Metodă psihologică


Se pune pachetul de ţigări pe care doreşti să-l fu­mezi la vedere, pe un dulap sau o etajeră şi, privindu-l, i te adresezi cu injurii, cu severitate, ocărându-l.


Specialiştii în terapii alternative spun că există o zi specială, cea mai bună pentru renunţare la fu­mat, şi anume, prima zi de luni din postul mare, înainte de Paşte, când gospodinele spală ve­sela de resturi de gră­sime.


Când fumatul produce cancer la plămâni


Mierea-ursului


1. Câte o lingură de mierea-ursului şi ghimpe se infuzează 30 de minute în 250 ml apă clocotită, în termos. Se beau câte 4 linguri pe zi, între mese, în com­binaţie cu o linguriţă de pulbere de lichen de piatră râşnit. În acelaşi timp, se fumează pipă cu pulbere de ghimpe uscat, bine tocat, cu seminţe cu tot.

2. Se fierb 2 linguri de mierea-ursului într-un litru de bere, până volumul lichidului scade la jumătate. În berea strecurată şi răcită la temperatura camerei se adaugă o lingură de miere de albine. Se beau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, între mese, cu 70-100 ml de apă.


Flori de cartofi


O lingură de flori uscate se infuzează timp de 3-4 ore într-un litru de apă fierbinte. Se bea lichidul strecu­rat, câte 150 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Efectul este mai bun dacă concomitent se bea dimineaţa şi seara, cu 30 minute înainte de masă, câte un pahar de suc de cartofi, spălaţi bine, dar necurăţaţi de coajă.


Brusture


Se bea sucul din frunze proaspăt stors (se poate congela), câte 350-500 ml pe zi, împărţit în 3 reprize. Când este po­sibil, se consumă (fără normă) rădăcina plantei, dată pe răzătoarea cu orificii mici. Se poate consuma cu sfeclă crudă sau coaptă.


Gudron de mesteacăn


O reţetă veche, cu efect garantat în can­cere. Astăzi, gudronul nu se mai pro­duce în gospodăriile ţărăneşti, ci se pro­cură de la farmaciile veterinare. Se bea amestecat cu 50 ml de lapte rece, după schema urmă­toare: primele 10 zile câte o linguriţă, ur­mătoarele 10 zile câte 2 lin­gu­riţe, următoa­rele 10 zile câte 3 lingu­riţe. După o pauză de 10 zile, cura se repetă.
Sursa articol: fitness-nutritie.ro


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)