loading...
Machiaj
Home   »  Frumusete   »   Machiaj   »   Cele mai frumoase femei ale secolului 20

Cele mai frumoase femei ale secolului 20

Oare s-au schimbat idealurile de frumusete? Intotdeauna cand discutam de frumusetea in forma pura ne raportam la beauty icon-urile din trecut, care au marcat opinia publica prin aspectul lor fizic fara de cusur si fara de ... operatii estetice!  


Stii oare care sunt beauty icon-urile secolului 20? Iata-le aici:


Beauty icon-ul anilor 1900: Gladys Cooper

 

 gladys-cooper-1900s-icon.jpg

 
Actrita Glays Cooper intruchipeaza clar acea frumusete Edwardiana - pielea palida, sprancene groase, ochii inchisi la culoare si buze roz cu aspect perlat.


Beauty icon-ul anilor 1910: Theda Bara

 

 theda-bara-1910s-icon.jpg


O aparitie halucinanta a anilor 1910! Theda Bara a facut furori cu stilul ei de a se machia, care avea sa devina peste cativa ani look-ul de "vampa" - pielea alba si palida, ochii machiati in exces si buzele puternic rujate cu rosu inchis.


Pentru obtinerea acestui look au contribuit si marile inovatii ale anilor 1910!


In acea perioada a aparut prima mascara, produsa de TL Williams, care a denumit-o Maybelline, dupa sora sa pe nume Mabel. Povestea spune ca Mabel isi facea propria sa mascara din ceara colorata pe care si-o aplica apoi pe gene. Fapt care l-a inspirat pe fratele sau sa dezvolte o versiune in serie. Tot atunci Max Factor a lansat primul fard de pleoape, realizat din extract de henna.


Beauty icon-ul anilor 1920: Louise Brooks

 

louise-brooks-1920s-icon.jpg


Cu tenul sau alb, cu buzele subtiri si stilul indraznet, Louise Brooks este, fara nicio urma de indoiala, beauty icon-ul anilor '20. Este intruchiparea perfecta a stilului "flapper chic".


Beauty icon-ul anilor 1930: Carole Lombard

 

carole-lobard-1930s-icon.jpg


Cu pometii sai bine definiti, ochii mari si buzele pline, Carole Lombard ilustreaza perfect idealul de frumusete al anilor '30. Este perioada in care se poarta sprancenele subtiri si fardurile de pleoape colorate puternic.

 

Beauty icon-ul anilor 1940: Rita Hayworth

 

rita-hayworth-1940s-beauty-icon.jpg


Una dintre cele mai seducatoare femei ale secolului 20, a devenit intruchiparea frumusetii anilor '40 prin stilul sau pin-up. Se purtau sprancenele dese, fardurile de pleoape discrete, eyeliner-ul subtire, mascara neagra si buzele rosii ca focul.


Beauty icon-ul anilor 1950: Marilyn Monroe

 

marilyn-monroe-50s-icon.jpg


Este, fara doar si poate, cel mai cunoscut etalon de frumusete! 90-60-60, blonda, cu sex appeal, Marilyn Monroe a fost si va fi considerata una dintre cele mai frumoase femei din istorie.


Beauty icon-ul anilor 1960: Jean Shrimpton

 

jean-shrimpton-1960s-icon.jpg


Este fata de pe postere, de pe copertile revistelor din anii '60, cand se purta look-ul Mod: accentul se punea pe ochi, folosindu-se eyeliner, codite si gene false, in timp ce buzele erau lasate cat mai natural.


Beauty icon-ul anilor 1970: Farrah Fawcett

 

farrah-fawcett-1970s-beauty-icon.jpg


Este o frumusete a anilor '70 care a punctat cel mai bine tendintele acelei perioade: corpurile suple, bronzate si sidefate (cu ajutorul produselor cosmetice cu sidef).


Beauty icon-ul anilor 1980: Madonna

 

madonna-80s-icon.jpg


Una dintre cele mai versatile beauty icon-uri ale secolului 20, Madonna are un stil "cameleon". Dar in avatarul sau din anii '80, Madonna ilustreaza perfect idealul frumusetii acelei perioade: machiaj intens, blush puternic, fard albastru si culori neon.


Beauty icon-ul anilor 1990: Cindy Crawford

 

cindy-crawford-90s-icon.jpg


Cindy Crawford intruchipeaza idealul de frumusete al anilor '90! A marcat reintoarcerea catre look-urile cat mai naturale, cu pielea mata, cu farduri de pleoape mate sau in culori neutre si buze rosu sau maro inchis.

 


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)