loading...
Relatii
Home   »  Dragoste & Sex   »   Relatii   »   Cinci lucruri fascinante despre fostii iubiti

Cinci lucruri fascinante despre fostii iubiti

Discuțiile despre fostul iubit sunt întotdeauna delicate și nu își au mereu rostul. Indiferent dacă ai rămas în relații bune cu ex-ul, dacă îl urăști sau nu vrei să-l mai vezi vreodată sau poate chiar îți este indiferent, vei vrea să citești rândurile de mai jos.


Vorbitul rău despre el are și o parte buna

Să îți urăști fostul iubit este ceva ce te face să te simți bine, iar acum și știința vine să te susțină. Cercetătorii de la Universitatea din Utah au descoperit că oamenii care își manifestp sentimentele negative față un ex sunt mai puțin predispuse la depresie după desparțire. Ba chiar mai mult, într-o lună sunt pregătiți să își vadă mai departe de viața personală.

 

Să tineți legătura nu e mereu un lucru rău

În mod normal, toate susținem ideea că trebuie să rupi orice legătură cu fostul. Studiile recente realizate la Universitatea din Arizona arată că dacă, încă, mai ai sentimente pentru el, încetarea oricărui contact te poate face să te simți mai rău. Participantele la studiu s-au simțit mai bine dacă au menținut o oarecare legatură cu un fost iubit. Totul se va încadra în mailuri ocazionale și felicitări în zilele aniversare. Așa nu vei risca să intri într-o zona periculoasă a "prieteniei".

 

Discuțiile despre fostul te pot apropia de actualul iubit

Asta nu înseamnă că fostul iubit ar trebui să fie principalul subiect de discuție la prima voastră întâlnire. Însă o discuție deschisă despre fosta ta relație poate ajuta enorm în cazul celei noi. Dezvăluirea detaliilor personale îi apropie pe oameni, astfel intimitatea devine mult mai mare și gradul de încredere crește.

 

Păstrarea amintirilor dăunează actualei relații

E normal și sănatos să îți amintești diverse depsre fosta ta relație atunci când esti fericită în prezent cu altcineva. Însă dacă deschizi cutia amintirilor când lucrurile nu sunt atât de roz, ia aminte: oamenii găsesc refugiu în amintirile frumoase atunci când viața trece prin momente grele. Acesta este cel mai sigur drum către o despărțire.

 

Fostul te "spionează" pe Facebook

Și credem că și tu mai faci așa ceva. Într-un studiu recent s-a arătat ca 85% dintre respondenți își caută fostul/fosta partener/ă pe internet. Curiozitatea joacă cel mai important rol în acest procent, însă acest lucru se petrece și pentru a te simți mai bine. Într-un mod demonstrat știintific, oamenii găsesc o plăcere în a vedea ce face un fost partener, ce scrie, cum arată etc.

Cititi mai multe despre: fostul iubit ex relatii relatie fost iubit

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)