loading...
Medicina naturista
Home   »  Sanatate   »   Medicina naturista   »   Cinci simptome ale lipsei de vitamina D

Cinci simptome ale lipsei de vitamina D

Vitamina D este o substanță de care organismul are nevoie în fiecare zi. În general, cea mai bună sursă de vitamina D este soarele. O altă sursă, mai redusă însă, este alimentația bogată în lapte și cereale, somon, ton în ulei și iaurt, precum și alte alimente.  

Atunci când nici nu te expui la soare si nici nu ai o alimentație care să conțină produse bogate în vitamina D, organismul începe să dea semne.


1. Dureri musculare


Carența de Vitamina D duce la dureri musculare și la o stare generală de epuizare. Trebuie început imediat un tratament de reparare a lipsei, astfel există riscul de a te confrunta cu fracturi osoase, deoarece scheletul devine din ce în ce mai fragil.


2. Schimbări bruște de atitudine


Acesta este un alt simptom a cărei cauză este carența vitaminei D. Conform unor studii, lipsa vitaminei influențează negativ starea de spirit și duce la depresie, dezvoltarea unor stări de anxietate sau chiar la schizofrenie.


3. Sângerări gingivale


Daca te confrunți cu astfel de probleme cauzele lor nu sunt doar periajul incorect sau prea agresiv al dinților ci poate fi această carență de vitamina D. Daca nu este tratată problema, există riscul unor complicații mai grave.


4. Cancer


Experții susțin că lipsa de vitamina D poate favoriza instalarea cancerului în organism, iar expunerea la soare, macar cinci minute zilnic, poate reduce acest risc.


5. Boli cardiovasculare


Creșterea tensiunii arteriale poate fi un semn al carenței de vitamina D. Un studiu recent arată că femeile care au un nivel scăzut de vitamina D au șanse mari să dezvolte hipertensiune arterială și de aici o serie întreagă de afecțiuni cardiovasculare.

 

 

 

 

 

Cititi mai multe despre: vitamina D surse soare vitamina d

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)