loading...
Sex
Home   »  Dragoste & Sex   »   Sex   »   Cum isi aleg barbatii partenerele sexuale

Cum isi aleg barbatii partenerele sexuale

Cercetătorii francezi susțin că bărbații caută femei care să se plieze perfect pe fizicul și caracterul lor. Bărbații caută femei care să le semene prin prisma culorii ochilor, a părului, da gropițelor din obraji, dar și a altor trăsături prin care să simtă că au mai multe lucruri în comun.

 

Au fost realizate nenumărate studii pentru a stabili care sunt caracteristicile care le fac pe femei atrăgătoare din punct de vedere fizic. Cele mai multe dintre aceste studii se concentrau asupra trăsăturilor care aveau legătură cu concentraţia de hormoni şi cu fertilitatea (coapse largi etc.).


Cercetătorii de la Institutul de Știinte al Evoluției din Montpellier au abordat diferit această tematică și s-au axat pe caracteristici care nu prezentau niciun avantaj evident din punctul de vedere al selecţiei genetice, precum culoarea ochilor, grosimea buzelor şi a genelor.


S-au format două ipoteze


1. Homogamia. Acesta este un fenomen care a fost observat la numeroase specii de animale, care face ca anumiți indivizi să aibă tendința de a alege partenerele care le seamănă fizic.


2. Incertitudinea paternității. În această situație bărbații caută partenere care să fie diferite, să nu aibă trăsăturile comune cu ale lor.


Teoria câștigătoare

 

Savanții francezi au studiat aceste două teorie pe un eșantion de 100 de bărbați, care au fost puși să aleagă din mai mule chipuri de femei pe acelea pe care le consideră atrăgătoare. Rezultatul: bărbații caută trăsăturile comune.

 

Cititi mai multe despre: cum aleg barbatii partenerele sexuale

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)