loading...
Fitness
Home   »  Corpul tau   »   Fitness   »   Cum sa ai un abdomen perfect!

Cum sa ai un abdomen perfect!

Cu siguranță ai auzit multe despre această mică grupă musculară. Dar, oare tot ce ai auzit este și adevărat? Iată adevărul absolut:


Mitul 1 – 6-pack-ul se obține executând sute sau mii de repetări


Realitate: executând foarte multe repetări din aceleași exerciții, nu vei face decât să îți pierzi timpul și să te plafonezi.


Pentru a crește, mușchii abdominali trebuie să fie lucrați ca orice altă grupă musculară: antrenamente intense, cu greutăți, variate, astfel încât mușchii să nu se obișnuiască, cu acel tip de efort. Totuși, oricât de bune ar fi antrenamentele, fără o alimentație corespunzătoare nu vei obține 6-pack-ul mult dorit.


Mitul 2 – grăsimea de pe abdomen se arde prin exerciții fizice specifice


Realitate: organismul nu are capacitatea de a slăbi local.


Singurele metode de a diminua țesutul adipos sunt alimentația hipocalorică combinată cu exercițiile fizice foarte intense. Astfel, vei avea mai puțin țesut adipos în fiecare zonă a corpului, nu doar pe abdomen.


Mitul 3 – abdomenul trebuie lucrat zilnic


Realitate: abdomenul trebuie lucrat o dată/săptămână.


După cum am spus, mușchii abdominali trebuie antrenați ca orice alți mușchi, deci implicit vor avea nevoie și de timp de refacere. În general, este recomandat să îți antrenezi mușchii abdominali o singură dată pe săptămână. Totuși, eu îți recomand să îi antrenezi de 3 ori/săptămână, astfel: în prima zi vei lucra drepții abdominali, în a doua zi abdominalii inferiori, iar în a treia zi oblicii și intercostalii. Astfel, fiecare grupă va avea la dispoziție o săptămână pentru refacere.


Mitul 4 – poți obține 6-pack cu centuri care încălzesc zona și fac masaj


Realitate: acele centuri nu fac decât să te maseze și să te deshidrateze (dacă nu bei apă, sperând că astfel vei slăbi). În plus, multe dintre aceste produse nu sunt sigure iar astfel, riști să te curentezi!


Mitul 5 – când execuți crunch-ul clasic, trebuie să ridici tot trunchiul de la sol


Realitate: de fapt, nu trebuie să te ghemuiești, ci trebuie să faci mișcarea scurtă, atât cât să apropii coatele de coaste și să simți cum se încordează doar mușchii abdominali.


Sursa articol: fitness-nutritie.ro

Cititi mai multe despre: abdomen fitness

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)