loading...
Relatii
Home   »  Dragoste & Sex   »   Relatii   »   De la prietena la iubita, in trei pasi simpli

De la prietena la iubita, in trei pasi simpli

Deja sunteti cei mai buni prieteni, va cunoasteti foarte bine, dar cand te uiti la el parca tu vrei mai mult. Deci cum faci sa te transformi din cea mai buna prietena a lui in iubita? 

 

In primul rand va trebui sa aflii daca si el este dispus pentru ceva mai mult decat o prietenie. Din comportamentul lui vei putea intelege daca este cu adevarat interesat sa fii in viata lui. In acest sens vei observa daca: te suna sa va faceti planuri impreuna, iti trimite mesaje sau te suna doar sa-ti spuna lucruri banale care i se intampla, te intreaba cum iti merg planurile, ce mai faci, ce ai mai rezolvat, ce probleme mai ai. 

Daca incepi sa simti pentru el mai mult, va trebui sa-ti faci curaj sa-i marturisesti asta si sa-l intrebi care sunt sentimentele lui fata de tine. De cele mai multe ori, teama de respingere este cea care te impiedica sa faci asta. 

Mereu exista riscul sa pierzi acea prietenie frumoasa care va leaga, in momentul in care ii spui ca iti doresti mai mult.

In cazul in care te decizi totusi sa-ti asumi acest risc iata care sunt primii pasi pe care trbeuie sa-i faci: 

Pasul 1: Cel mai important - Propune-i sa va implicati mai mult

Incearca sa aduci vorba despre ceva mai mult decat o simpla prietenie intre voi in timpul unei intalniri obisnuite. Foloseste o replica ce iti va permite sa lasi o portita deschisa: "Uneori, cand sunt cu tine, simt un fior care ma face sa-mi doresc mai mult. Ai simtit si tu vreodata asta?" 

In functie de reactia lui iti vei putea da seama care va fi urmatorul pas: fie ramaneti prieteni, fie incercati mai mult.

Pasul 2: Fii deschisa unui experiment

In cazul in care si el recunaste ca intre voi ar putea functiona ceva si este tentat, discutati despre incercarea de a va implica mai mult. Prin "experiment" intelege o perioada de proba, o luna sau doua, in care sa va comportati ca un cuplu, mai ales ca deja va cunoasteti foarte bine.

Chiar si asa, fii mereu pregatita sa te retragi, in cazul in care vei constata ca lucrurile nu merg. 

Pasul 3: Fii sincera

Chiar daca simti ceva serios pentru el si crezi ca relatia voastra amoroasa va functiona fara cusur, spune-i sincer ca esti dispusa sa "retragradezi" la statutul de prietena. 

 

Ce se intampla daca el refuza sa se implice si iti spune ca vrea doar sa ramaneti prieteni?

Raspunsul este unul singur dar decizia este numai a ta. In functie de cat de intense sunt sentimentele tale pentru el, ai de ales. Daca simti ca refuzul nu iti afecteaza simpatia pentru el, puteti continua sa fiti prieteni; daca insa de fiecare data cand te intalnesti cu el suferi pentru ca nu iti o da o sansa, ar fi cazul sa mergi mai departe si sa te dedici si altor relatii.  

Cititi mai multe despre: relatii prietenie dragoste

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)