loading...
Boli
Home   »  Sanatate   »   Boli   »   Dependenta de shopping este, de fapt, o boala

Dependenta de shopping este, de fapt, o boala

Placerea oamenilor, a femeilor in special, de a face cumparaturi este mai mult decat o obsesie. Cercetatorii au descoperit ca impulsul necontrolat de a cumpara tot felul de lucruri este, de fapt, o boala.

 

Studiile recente sustin ca dependenta de shopping devine o boala in toata regula cand gestul de a face cumparaturi a trecut cu mult de rostul de a procura lucruri necesare, de a ne actualiza informatiile despre lume si de a ne actualiza pe noi insine in raport cu ea.

Oamenii care nu-si pot stapani impulsul de a face tot timpul cumparaturi nu recurg la acest lucru dintr-un moft.

Cand devii sclav al unui obicei care ti-a devenit stapan, pierzi controlul si esti prins intr-un vartej fatal. Boala se numeste oniomanie si, la ora actuala, psihologii si psihiatrii discuta despre ea folosind termeni precum tulburare mentala, dependenta si comportament obsesiv-compulsiv. Intr-un articol cuprinzator aparut in jurnalul "World Psychiatry", publicatia oficiala a Asociatiei Internationale Psihiatrice, tulburarea respectiva este denumita, inca din primul paragraf, compulsive buying disorder (CBD), ceea ce spune deja foarte multe despre viziunea specialistilor asupra acestei probleme. Cuvantul disorder trimite la o boala - in cazul de fata o problema mentala, o tulburare psihica -, iar a desemna interesul exagerat fata de cumparaturi cu un asemenea termen indica faptul ca aici nu mai e vorba despre o pasiune, ci despre o maladie.

Cititi mai multe despre: shopping boli cumparaturi

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)