loading...
Sarcina
Home   »  Sanatate   »   Sarcina   »   Esti insarcinata? Afla aici TOTUL despre primul trimestru de sarcina

Esti insarcinata? Afla aici TOTUL despre primul trimestru de sarcina

Testul de sarcina a iesit pozitiv, iar medicul a confirmat faptul ca esti insarcinata? Felicitari! Nimic nu este mai frumos decat sa devii mamica!


Primul trimestru de sarcina este cel cuprins de la data conceptiei si pana la 12 saptamani.


Unele femei nu prezinta disconfort in primul trimestru de sarcina, in timp ce altele nu sunt la fel de norocoase.


Este perioada in care apar modificari corporale subtile si simptome specifice sarcinii.


Sanii umflati si foarte sensibili, greturile matinale si nu numai, oboseala accentuata, starile de voma, schimbarile de dispozitie, ametelile, cresterea poftei de mancare si urinarile frecvente sunt numai cateva dintre acestea.


Nicio sarcina nu seamana cu cealalta, de aceea nu este deloc neobisnuit sa nu prezinti niciun simptom sau sa le prezinti pe toate... Pana si ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a ajuns deshidratata la spital si a avut nevoie de perfuzii din cauza starilor de voma accentuate din primul trimestru de sarcina.


Simptomele acestea de vor ameliora sau disparea dupa primele 12 saptamani, asa ca nu iti face griji.


Durerile de sani


Glandele mamare se umfla, iar sanii devin sensibili datorita nivelului crescut de estrogen si progesteron. De asemenea, areolele vor creste in dimensiune, vor capata o culoare mai inchisa, venele de pe sani vor deveni mai vizibile si albastrui. Pot aparea mici umflaturi pe areole, denumite tuberculii lui Montgomery. Acestoa reprezinta glande sudoripare marite, care ajuta la hidratarea areolelor.


Greturile


Pot aparea adesea dimineata - greturi matinale, dar si pe tot parcursul zilei. Apar datorita nivelului crescut de HCG si estrogen, dar si din cauza extinderii rapide a muschilor uterini, de cresterea aciditatii din stomac etc.


De cele mai multe ori, aceste greturi duc la stari de voma.


In cazul in care starile de voma sunt predominante este bine sa faci un control medical pentru ca s-ar putea sa ai o "sarcina toxica".


Aceasta apare in cazul in care greata si varsaturile sunt exagerate si duc la o scadere in greutate, la deshidratare, deficiente nutritionale etc.


Ameteala


Ametelile si starile de lesin sunt comune nu doar in primul trimestru de sarcina. Acestea sunt strans legate de nivelul scazut de fier sau zahar din sange sau de incapacitatea organismului de a suplini rapid cantitatea de sange de care fetusul are nevoie.


Poftele


Apar la aproape toate gravidutele mai ales din cauza cresterii necesarului de substante nutritive in organism si a cresterii necesarului energetic. Vei avea pofte din cele mai ciudate...  In general, femeile insarcinate cu baieti poftesc la acrituri sau lucruri sarate, iar cele cu fete la fructe si lucruri dulci, insa nu este o lege in acest sens...

 


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)