loading...
Fitness
Home   »  Corpul tau   »   Fitness   »   Fa acest lucru zilnic si vei arde 30.000 calorii pe an

Fa acest lucru zilnic si vei arde 30.000 calorii pe an

Daca vrei sa arzi calorii rapid, ca si cand ai alerga la 10 maratoane pe an, atunci rezultatele unui nou studiu iti arata cum ai putea face acest lucru.  

 

 

Un studiu realizat de BBC si Universitatea din Chester arata ca daca stai in picioare in loc sa stai jos, timp de trei ori pe zi, te scapa de 30.000 de calorii pe an! Deci aproximativ 50 de calorii pe ora!


Pe intreg parcursul experimentului, voluntarii au stat cel putin trei ore in picioare in timpul saptamanii de munca si au purtat accelerometre si aparate pentru monitorizarea activitatii cardiace si a glucozei din sange.


Cercetatorii au masurat apoi rezultatele zilelor in care subiectii au stat in picioare si le-au comparat cu cele in care acestia au stat asezati pe scaune.


Nu numai ca activitatea cardiaca a fost mai puternica in zilele in care acestia au stat in picioare - aproximativ 10 batai in plus pe minut - insemnand o ardere mult mai rapida a caloriilor, ci si nivelul glucozei din sange dupa mese a revenit la normal mult mai repede!


Cum ai putea sa iti desfasori activitatea de zi cu zi de la serviciu astfel incat cel putin trei ore sa stai in picioare? Ei bine... exista birouri inalte, speciale pentru a se lucra in picioare, asigurand o pozitie normala a spatelui.


Dar si acasa poti sa reusesti acest lucru! Cum? In loc sa te intinzi pe canapea atunci cand te uiti la TV, mai bine stai in picioare. Poate nu trei ore, dar macar 30 de minute tot te ajuta!


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)