loading...
Sarcina
Home   »  Sanatate   »   Sarcina   »   Femeile care nu pot avea copii ar putea apela la mame surogat. CE PARERE AVETI?

Femeile care nu pot avea copii ar putea apela la mame surogat. CE PARERE AVETI?

Deputatul PDL Mihaela Sandru a depus ieri la Senat un proiect legislativ prin care se stipuleaza faptul ca femeile care nu pot avea copii pot apela la mame surogat.


Exista insa si conditii pentru a face acest lucru. Spre exemplu, mama surogat va avea maximum 35 de ani si va trebui sa aiba cel putin un copil propriu pentru a preintamplina pastrarea eventuala a copilului, iar in cazul in care aceasta este casatorita, sotul nu poate sa doneze celule.


"Proiectul de lege, depus ieri (marti) la Senat, reglementeaza situatia mamelor surogat. Practic, noi vom deveni una dintre tarile cele mai liberale. In momentul de fata, numai Anglia mai reglementeaza strict surogatul. El se practica, din pacate, in Romania si atunci noi am considerat ca decat sa fie o activitate ilegala sa-i dam o natura legala", a declarat, miercuri, deputatul democrat-liberal.


"Mama surogat va trebui sa aiba cel putin un copil propriu pentru a putea preintampina pastrarea eventuala a copilului. De asemenea, daca este casatorita, partenerul nu poate sa fie donor de celule pentru copilul purtat, deci atat mama surogat, cat si partenerul acesteia nu pot fi donori pentru copilul rezultat", a adaugat ea.


"Infertilitatea va fi declarata dupa 12 luni de incercari pe cale naturala sau mama surogat mai poate sa intervina in cauze medicale, de exemplu pentru mame care au probleme cardiace sau de diabet sau alte indicatii medicale foarte clare", a mai precizat deputatul PDL.

Cititi mai multe despre: mama surogat femeie infertila

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)