loading...
Diete
Home   »  Corpul tau   »   Diete   »   Guru ai dietelor care au murit din cauza problemelor de sanatate

Guru ai dietelor care au murit din cauza problemelor de sanatate

Exista cateva nume mari care au inventat adevarate regimuri de viata, nu numai de slabit. Care sustineau sus si tare ca dietele lor sunt sanatoase, nu afecteaza metabolismul si ca dau rezultate spectaculoase. Iar milioanele de oameni care le-au urmat regimurile si-au format o impresie despre acesti guru ai dietelor, cum ca ar fi persoane sanatoase, cu o viata echilibrata. Pentru ca in conceptia lor numai o persoana inteligenta, sanatoasa, cu o dieta stricta si echilibrata poate crea asemenea regimuri si pot da un exemplu celorlalti locuitori ai planetei.

 

 

1. James Fixx


Autorul bestseller-ului "The Complete Book of Running" a creat o adevarata isterie a jogging-ului in SUA. Acesta alerga 16 kilometri pe zi si facea si alte exercitii fizice pe langa acest efort, iar prietenii lui spuneau ca acesta are o forma fizica si o sanatate de invidiat. Cu toate acestea, Fixx a facut infarct la 52 de ani in timp ce facea jogging...

 

Jim Fixx, inventatorul joggingului, avea abdomenul extraplat si arteroscleroza cu blocaj pana la 70%, din cauza careia a si murit ...

2. Michel Montignac


Faimosul medic francez a elaborat initial celebra dieta pentru a slabi chiar el. Insa apoi lucrurile au luat o turnura fantastica, dieta sa devenind cunoscuta in intreaga lume prin cartile sale devenite bestseller, iar apoi prin lanturile sale de restaurante si magazine care ii promovau intens regimul.

 

Cercetarile sale s-au axat pe indexul glicemic si pe diferenta dintre carbohidratii buni si rai (spre exemplu: cerealele integrale sunt bune, faina rafinata este rea). Cartea sa "Eat Yourself Slim", publicata in 1987, s-a vandut in peste 17 milioane de exemplare in toata lumea, iar lucrarile si teoriile sale au pus baza dietei South Beach. Michel Montignac a murit la 66 de ani de cancer la prostata.

 

Citeste aici despre: DIETA MONTIGNAC

 

Citeste aici despre: DIETA SOUTH BEACH


3. Nathan Pritikin


Este probabil "bunicul" tuturor inventatorilor de super diete. Numele lui este asociat cu marea revolutie a sanatatii. El a fost primul care a aratat conexiunea dintre diete si bolile de inima. A scris numeroase carti, devenite apoi bestseller, care au promovat dieta saraca in grasimi.

 

Cu toate ca dieta si exercitiile sale fizice i-au dus sistemul cardiovascular intr-o stare excelenta, nu i-au putut combate leucemia... Pritikin s-a sinucis pe patul de spital la varsta de 69 de ani.

 

Citeste aici despre: DIETA PRITIKIN


4. Robert Atkins


Creatorul uneia dintre cele mai cunoscute diete, dieta Atkins, a dat practic liber iubitorilor de sunculita (care contine multe proteine) si a desfiintat dulciurile (aducand carbohidratii la randul de "rusine" in regimul alimentar).

 

Dupa moartea sa, in urma autopsiei, s-a aflat faptul ca Atkins avea probleme grave cu inima si tensiunea... declarandu-se ca trecuse deja printr-un un infarct miocardic si suferea de hipertensiune.

 

Robert Atkins a murit la 72 de ani, dupa ce a cazut pe gheata, insa gurile rele spun ca problemele sale cardiovasculare au dus la deces, nu lovitura propriu-zisa.

 

Citeste aici despre: DIETA ATKINS


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)