loading...
Cum sa reusesti
Home   »  Cariera   »   Cum sa reusesti   »   Iata ce lucruri trebuie sa stii atunci cand mergi la un interviu de angajare

Iata ce lucruri trebuie sa stii atunci cand mergi la un interviu de angajare

Atunci când urmează să te prezinți la un interviu de angajare cu siguranță apar mai multe întrebări și în general legate de modul în care trebuie să te comporți.

Există numeroase cărți pe această temă, iar autorii John B.Molidor şi Barbara Parus ne spun care sunt lucrurile pe care trebuie să le spui, cum trebuie să comunici și care este modul în care trebuie să te îmbraci. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care dau bătăi de cap, mai ales atunci când mergi la primul interviu, sau dacă ești o fire mai emotivă.


Dacă ți se oferă altceva de băut în afară de apă, nu trebuie să accepți. Angajatorul nu este dispus să piardă timpul cu fiecare persoană intervievată și acest lucru nu este avantajos nici pentru tine. Ai mers pentru un job nu o cafea în oraș.


Există regula de a nu te așeza înainte să fii poftit să faci acest lucru. În momentul în care ți s-a spus, atunci ai grijă să te așezi drept . De asemenea, timiditatea ar trebui să lipsească în timpul unui interviu deoarece angajatorul caută opusul.


Un alt lucru care trebuie știut este acela că este necesar să îți adaptezi răspunsurile în funcție de vârsta inervievatorului. Valorile diferă de la generație la generație, astfel dacă în fața ta se află o persoană mai în vârstă, trebuie să te pliezi și să-ți adaptezi discursul.

 

Poziția mâinilor și cea a capului sau a umerilor pot spune multe despre tine, fără să realizezi. Referitor la mâini, atunci când îți arăți palmele exprimi sinceritate, mișcatul degetelor înseamnă agitație. Sub nici o formă nu trebuie să pui mâinile în buzunar, vei lăsa impresia că ai ceva de ascuns. Tot timiditate inspiră și lăsatul capului în față, pe când înclinarea acestuia într-o parte va arăta cât de mult te-ai plictisit. Nu clipi excesiv, intervievatorul își va da seama că minți.


Un alt lucru esențial este acela de a menție contactul vizual, mai ales dacă interviul este unul de grup. În această situație trebuie să păstrezi contactul vizual cu persoana care ți-a adresat o întrebare, dar și să privești către ceilalți participanți.


În privința hainelor, dacă nu ești sigur pe cultura organizațională a acelei companii, de preferat este să îmbraci haine în culori deschise.

Cititi mai multe despre: interviu cariera comportament angajator

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)