loading...
Boli
Home   »  Sanatate   »   Boli   »   Ma pot imbolnavi de herpes daca impart rujul cu altcineva?

Ma pot imbolnavi de herpes daca impart rujul cu altcineva?

Ai impartit vreodata rujul sau luciul de buze cu o prietena? Ti-ai facut vreodata probleme ca te-ai putea imbolnavi in urma acestui fapt?  

 

 

Sunt unele persoane ca nu ar imparti nimic cu nimeni, iar altele care impart tot... Alte femei au de cele mai multe ori la comun rujurile cu prietenele lor foarte bune, pentru ca au incredere in ele si stiu ca teoretic sunt sanatoase.


Dar exista o mare problema! Indiferent ca ti-e cea mai buna prietena, impartind articole de machiaj si nu numai, te poti imbolnavi, poate chiar fara ca ea sa stie ca sufera de ceva anume!


Poate sa sune urat, dar o femeie trebuie sa aiba grija de ea! Trebuie sa invatam sa fim constiente ca machiajul pe care il folosim trebuie sa il utilizam numai noi pentru ca exista boli care se iau imediat, impartind numai o data un ruj!


Spre exemplu, Starkeema Greenidge (28 ani) a acuzat faptul ca a contractat virusul herpetic atunci cand o reprezentanta a MAC Cosmetics i-a aplicat pe ruze un ruj folosit, in timp ce se afla la un concert al Rihannei.


Femeia a declarat ca nu a fost capabila sa munceasca doua saptamani si ca tratarea leziunilor si lipsa de activitate a costat-o foarte multi bani.


Starkeema Greenidge a dat in judecata compania MAC, declarand: "Compania ar trebui sa isi instruiasca angajatii sa foloseasca tuburi de unica folosinta sau bureti de aplicare a machiajului. Daca nu sunt luate masuri acest lucru se va repeta la nesfarsit!"


Exista un risc foarte mare de contractare a herpesului in cazul in care rujul este folosit de mai mult de doua persoane!


Chiar daca persoana respectiva nu are leziuni herpetice la gura, asta nu inseamna ca nu exista riscuri! Uneori, virusul herpetic nu se manifesta prin leziuni, dar exista in stare activa in corp si se poate transmite de la o persoana la alta!


Sa nu mai vorbim de riscurile imense de transmitere daca folosim aceleasi prosoape, periute de dinti, lenjerie intima etc.

 

Herpesul se poate lua si prin sex oral! De aceea, rujul si glosurile la comun reprezinta surse mari de infectie... Virusul herpetic trecand foarte usor de la o persoana la alta printr-un sinplu contact.

 

Citeste si: Sarutul dauneaza grav SANATATII! Boli pe care le poti lua printr-un simplu sarut


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)