loading...
Amenajari
Home   »  Casa ta   »   Amenajari   »   Metode pentru racorirea casei pe timp de vara

Metode pentru racorirea casei pe timp de vara

Afara e din ce in ce mai cald, iar in casa aerul devine aproape irespirabil... Ce e de facut? Cum ai putea sa iti racoresti casa fara aparate de aer conditionat care iti pot afecta grav sanatatea? Iata aici cateva metode:  

 

 

1. Geamuri acoperite


Alege jaluzele sau draperii deschise la culoare si trage-le in timpul zilei pentru a impiedica sa iti patrunda in casa caldura cea mare. Draperiile inchise la culoare atrag caldura, deci este mai bine sa le eviti! In cazul in care vrei sa blochezi si mai tare soarele si caldura, acopera geamurile cu folie de aluminiu.


Geamurile trebuie sa fie inchise pe timpul zilei.


Noaptea, cand se lasa racoarea, deschide geamurile pentru a aerisi casa. Tine toate usile din casa deschise, chiar si pe cele de la sifoniere si dulapuri din bucatarie pentru a se aerisi si pentru a elimina caldura stocata pe tot parcursul zilei.


2. Gateste seara cand afara este racoare


Avita sa gatesti pe timpul zilei... cuptorul, aragazul sunt surse mari de caldura. De asemenea evita sa speli vasele cu apa fierbinte.


3. Dusuri cu apa calduta


Nu face dusuri cu apa fierbinte. Aburii vor incalzi foarte tare atmosfera din casa si va deveni irespirabila.


4. Lenjerie din satin


Schimba-ti lenjeria cu una din satin, care este mult mai racoroasa fara de cea din bumbac. De asemenea, aceasta trebuie sa fie deschisa la culoare.


5. Ventilatoare


Poti opta pentru ventilatoare care elimina si stropi de apa pentru a nu avea aerul uscat in casa, dar si pentru a te racori. Nu este bine sa stai mereu in bataia ventilatorului, incearca sa te menajezi astfel incat sa nu racesti.


6. Copaci in jurul casei


Daca stai la curte este bine sa iti plantezi cativa copaci care sa ofere umbra locuintei sau sa plantezi vita de vie! Toamna te vei bucura si de roadele ei, vei manca struguri din propria ta curte si vor fi gustosi si sanatosi!

Cititi mai multe despre: racorire casa canicula racorire casa vara

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)