loading...
Relatii
Home   »  Dragoste & Sex   »   Relatii   »   Mirosul, secretul unei relatii fericite

Mirosul, secretul unei relatii fericite

Nu te-ai fi gandit vreodata ca secretul unei relatii fericite consta in... miros.

 

Cercetatorii de Universitatii din Dresda au realizat un studiu care a aratat cat de important este mirosul in dragoste.

Oamenii de stiinta au derulat o cercetare pe mai multe persoane cu varste cuprinse intre 18 si 46 de ani, care prezentau deficiente de miros. Rezultatele obtinute au aratat ca persoanele care nu pot mirosi sunt mai nesigure, barbatii in special fiind mai afectati atunci cand vine vorba de gasirea unei partenere.

Barbatii fara simt olfactiv au avut, in medie, doar doua partenere de-a lungul timpului, comparativ cu 10 partenere, pentru barbatii sanatosi. Cercetatorii sunt de parere ca lipsa mirosului conduce la probleme de comunicare si de incredere in sine. Se presupune ca acest lucru ar fi cauzat de faptul ca barbatii fara simt olfactiv isi fac griji sa nu miroasa urat si sa fie perceputi gresit de femei.

Studiul a aratat ca femeile cu tulburarile de miros au, in medie, cam acelasi numar de parteneri ca cele sanatoase (4 parteneri), dar au mai putina incredere in partenerii de viata. Lipsa mirosului nu are impact asupra relatiilor de prietenie, sugerand ca pentru femei mirosul joaca un rol important doar in relatiile amoroase.


Foto: Hepta

Cititi mai multe despre: relatii miros relatie fericita

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)