loading...
Haine
Home   »  Moda   »   Haine   »   NU lungimea fustei te defineste ca femeie!

NU lungimea fustei te defineste ca femeie!

Ești liberă să te îmbraci cum vrei, să te porți cum vrei și să faci ce vrei. Nimeni nu îți poate lua dreptul la libera exprimare, iar ținuta ta de zi cu zi reprezintă o formă de exprimare.

Trăim într-o lume în care suntem criticați aspru dacă nu ne conformăm principiilor altora, o lume în care judecățile de valoare sunt emise în mod superficial.

În România secolului 21, o femeie se teme pentru propria siguranță din pricina celor care consideră că lungimea fustei purtate vorbește despre moralitate unei tinere. Problema este că nu doar bărbații sunt cei care etichetează femeia în funcție de cât de scurtă e fusta, ci există și doamne care le dau dreptate acestor masculi.

Încă din adolescență, mamele ne învață să nu ne luam fuste sau rochii prea scurte, că „vorbește lumea”. Dacă îndrăznești să înfrunți rigorile sociale, așteaptă-te la bârfele de la colțul blocului, la fluierături pe stradă și la apelative din ce în ce mai „creative” venite din partea unor masculi fără cei șapte ani de acasă.
 
lungime-fusta-femei.jpg 

Așteaptă-te ca nimeni să nu îți sară în apărare atunci când ești agresată pentru că „ți-ai cerut-o! Cine te-a pus să ieși așa din casă?”.   Problema e că nu doar femeile în fuste scurte sfârșesc ca victime ale abuzurilor. Nu lungimea fustei e cauza agresiunilor și a violurilor, ci mentalitatea unor reprezentați ai sexului masculin. Nu îi pot numi bărbați pe aceștia, pentru că a fi bărbat înseamnă să respecți o femeie, să nu o rănești, să nu o umilești. 

Picioarele dezgolite nu reprezintă o invitație la „sex surpriză”. Fusta scurtă nu reprezintă acceptul la avansuri grosolane! Fiecare dintre noi are dreptul de a se îmbrăca cu hainele în care se simte mai bine, indiferent de lungimea acestora.

Nu uitați, domnilor: NU înseamnă NU, indiferent de cât de scurte ne sunt fustele
 
Cătălina Burlan 

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)