loading...
Relatii
Home   »  Dragoste & Sex   »   Relatii   »   Obsedat de Facebook? 90% dintre oameni si-au spionat fosta "iubire" pe site-ul de socializare

Obsedat de Facebook? 90% dintre oameni si-au spionat fosta "iubire" pe site-ul de socializare

Potrivit unui studiu realizat pentru o teza de master la Universitatea Western Ontario din Canada, noua din zece oameni si-au spionat fostul iubit sau fosta iubita prin intermediul Facebook-ului.

Mai mult decat atat, partenerul parasit se foloseste de conturile prietenilor comuni pentru a avea acces la profilul celui care l-a parasit. Acesti "spioni virtuali" au sters toate pozele care le aminteau de vremurile petrecute impreuna, au recitit postari mai vechi sau si-au ridiculizat fostul/fosta iubit/iubita intr-un comentariu.


"E interesant acum si foarte diferit de ce era inainte sa existe tehnologia moderna. In trecut, cand te desparteai de cineva, totul se termina", spune Veronika Lukacs, o studenta de 25 de ani, in sustinerea tezei sale intitulata "E complicat: Despartirile amoroase si urmarea lor pe Facebook".


Tanara studenta a analizat site-ul Facebook si implicatiile sale sociale, rezultate in urma unei despartiri.


"Aproape toata lumea face lucruri de acest fel, este un comportament extrem de comun", a spus Lukacs.


Studiul sau a revelat ca 48% dintre oameni raman prieteni pe Facebook cu ex-ul si 74% dintre persoane au urmarit noul/noua partener/partenera a fostei/fostului.


Dintre cei care nu mai sunt prieteni pe Facebook, 70% au admis ca au folosit contul unui prieten comun pentru a spiona activitatea fostei "iubiri".


Cei mai avizi spioni sunt chiar cei carora li s-au dat papucii, tot ei sunt si cei care au fost cei mai afectati in urma despartirii.

 

"Facebook creaza provocari serioase in cazul celor care incearca sa-si revina in urma unei despartiri. E o problema mai importanta decat pare la prima vedere. Multi dintre cei cu care am vorbit mi-au povestit despre comportamentul lor de urmaritori on-line. Stiau ca nu e ceva ce le face bine, insa continuau sa o faca. Rationalitatea nu a jucat niciun rol in acest caz", spune studenta americana.


107 persoane au fost intervievate pentru definitivarea tezei de master. Toti au varsta de peste 18 ani si au trecut printr-o despartire in ultimele 12 luni.


Alte statistici privind impactul unei despartiri pe Facebook:


- 86.2% spun ca Facebook face parte din rutina zilnica.

- 70% au folosit contul unui prieten comun pentru a spiona activitatea fostului/fostei.

- 65.5% si-au actualizat profilul cel putin o data pe luna. Numarul lor de prieteni variaza de la 69 la 1,800, cu o medie de 484.

- 64% au recitit sau reanalizat vechile mesaje sau postari pe "perete" scrise de foatul iubit/fosta iubita.

- 61% au fost intrebati despre despartire in momentul in care statusul de relatie de pe Facebook s-a schimbat.

- 50% au sters pozele cu fostul/fosta.

- 38% au schimbat setarile de confidentialitate.

- 33% au postat pe Facebook o melodie sau un citat despre fostul partener.

- 31% au postat o poza in ideea de a crea gelozie.

- 5.6% au postat un comentariu care s-a vrut a fi jignitor.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)