loading...
Retete
Home   »  Retete culinare   »   Retete   »   Orez cu prune afumate, ca in copilarie

Orez cu prune afumate, ca in copilarie

Cu siguranță o sa te gândești la anii copilăriei atunci când o sa savurezi o porție sau două de orez cu prune afumate.

Mirosul și gustul inconfundabile fac din acest preparat o ispită culinară căreia cu greu îi poți rezista.

 

Prepară și tu rețeta care, de altfel, este simplă și gustoasă.


Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de gătire: 50 de minute
Timp total: 80 de minute (aproximativ)

 

Ingrediente necesare pentru orez cu prune afumate

 
- o cană de orez;
- o ceapă medie;
- câteva linguri de ulei;
- 400 g de prune afumate;
- o lămâie;
- 100 -150 g de zahăr (în funcție de preferințe);
- miez de nucă (pentru servire - optional).

 

Cum prepari orez cu prune afumate


Alege orezul și îndepărtează impuritățile găsite, apoi spală-l cu apă rece. Spală și prunele uscate, apoi lasă-le la înmuiat timp de 30 de minute în apă călduță, după care îndepărtează-le sâmburii. Curăță ceapa, toac-o mărunt, apoi călește-o până devine sticloasă. Adaugă puțină sare peste ea, apoi pune și zahărul. El se va carameliza treptat și va prinde o culoare  maro.

 

Scurge prunele, adaugă-le peste ceapă și toarnă apă. Când fructele sunt pe jumătate fierte, se adaugă orezul și sucul de la o lămâie. Lasă compoziția să fiarbă până devine omogenă, după care introdu recipientul la cuptor până este ușor crocant pe deasupra. Servește orezul cu prune cu miez de nucă mărunțit pe deasupra.

 

Sațios și gustos, orezul cu prune afumate este o alegere culinară de nota zece atunci când vrei să încerci o rețetă care să îți amintească de copilărie.

Cititi mai multe despre: orez prune

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)