loading...
Medicina naturista
Home   »  Sanatate   »   Medicina naturista   »   Organismul tau are nevoie de o detoxifiere de primavara

Organismul tau are nevoie de o detoxifiere de primavara

Trecerea de la iarnă la primăvara este momentul în care corpul tău are nevoie de o schimbare. Noul anotimp vine cu diverse sortimente de fructe și legume de care trebuie să profiți pentru a-ți detoxifia organismul.

Sfecla roșie este o legumă care conține nutrienți și o sursă bogată de vitaminele B3, B6, C, betacaroten, magneziu, calciu, zinc, fier. Sfecla ajută ca ficatul și bila să dezintegreze toxinele, iar fibrele ajută la eliminarea acestora. Sfecla roșie se consumă crudă, în salată cu legume cu frunze verzi asezonată cu zeama de lămâie.


Lămâia
contribuie la îmbunătățirea digestiei, iar vitamina C "topește" toxinele care mai apoi sunt ușor eliminate de organism. Un alt efect pozitiv al lămâilor este acela că stimulează ficatul.


Mărul este un fruct pe care îl putem consuma în orice anotimp. Acesta este bogat în nutrienți care stimulează producția de bilă și ajută ficatul la eliminarea toxinelor. Fibrele din măr ajută la curățarea organismului de metalele grele sau adivi alimentari consumați involuntar.


Legumele verzi conțin clorofila, care este utilă în cuățarea organismului de toxinele acumulate din mediu. Broccoli, castravetele, țelina, varza de Bruxelles, dar și alte legume verzi contribuie la oxigenarea celulelor.


Usturoiul este un bun antiviral și antiseptic. Acesta stimulează ficatul să producă enzime care curăță toxinele din sistemul digestiv.


Ceaiul verde este o sursă bogată de antioxidanți și îmbunătățește funcțiile ficatului.


Anghinarea
este un diuretic ușor care ajută la eliminarea toxinelor prin rinichi. Conform unor studii anghinarea reface celulele ficatului.

Cititi mai multe despre: detoxifiere ficat primavara

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)