loading...
Amenajari
Home   »  Casa ta   »   Amenajari   »   Pericolele cuptorului cu microunde

Pericolele cuptorului cu microunde

Inainte de a plasa cuptorul cu microunde pe primul loc in topul aparatelor folosite in bucatarie, oamenii trebuie sa fie constienti de tot ceea ce implica aceasta decizie.

Toata lumea stie cum functioneaza: pui mancarea in cuptor, apesi cateva butoane si in doar cateva minute, chiar secunde, poti savura o portie aburinda din felul preferat. Felul in care cuptorul incalzeste mancarea este violent. Energia electromagnetica bombardeaza mancarea, creand in interior o intensa vibratie moleculara, datorata polaritatii apei din mancare. Acele vibratii cauzeaza frictiunea care genereaza caldura si incalzeste mancarea. In acelasi timp, aceleasi molecule care incalzesc mancarea sunt distruse, un procedeu care poate fi periculos.


Mancarea incalzita la microunde poate fi periculoasa in mai multe feluri. Problemele nu apar imediat, dar in timp pot aparea diverse probleme de sanatate.


Un mare minus al mancarii pentru microunde este lipsa de valoare nutritionala. Prin incalirea la cuptor, mancarea pierde apa, minerale si alti nutrienti. Astfel, vom manca un preparat fara valoare nutritiva. Problema este cu atat mai grava daca servim doar mancare preparata la microunde.


Diverse studii au demonstrao o posibila legatura intre microunde si activitatea electorchimica scazuta a creierului. Radiatiile intense folosite de catre aparat pot afecta sistemul nervos, daca acesta este expus permanent la uzul de microunde. Astfel apar durerile de cap, de spare, dezorientare etc. Desi nu este un fapt dovedit, persoanele care au probleme neurologice ar trebui sa evite consumul de alimente incalzite la cuptorul cu microunde.


De asemenea, ambalajul in care este depozitata mancarea poate afecta calitatea si compozitia acesteia. Toxinele pot patrunde in mancare in timpul incalzirii.


Deoarece mancarea de la microunde este alterata chimic atunci cand este incalzita, acele schimbari sunt transferate in organism cand preparatul este ingerat. Unele studii ar aratat ca un consum excesiv de preparate la microunde au dus la un nivel scazut de hemoglobina in sange, un nivel scazut de colesterol bun si un numar mai scazut de globule albe. Aceste scaderi pot duce la anemie, un sistem imunitar scazut si un risc mai mare de boli cardiace.

 

Cititi mai multe despre: cuptor cu microunde mancare

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)