loading...
Animale
Home   »  Casa ta   »   Animale   »   Pisica, animalul tau de companie

Pisica, animalul tau de companie

Se spune ca nu exista oameni care nu iubesc animalele, ci doar oameni care nu le-au descoperit inca. De asemenea se mai spune ca oamenii se impart in iubitori de caini si iubitori de pisici. Cainii sunt fideli, dau din coada cand te vad si isi exprima in mod liber iubirea fata de stapan. Pisicile sunt mai discrete in a arata dovezile de dragoste, insa sunt considerate mai inteligente si mai sirete decat cainii.

Avand o pisica drept animal de companie iti asumi responsabilitatea ca o vei ingriji corespunzator. Adoptarea unei pisiciute presupune mai multe obligatii decat iti imaginezi la prima vedere.


Un animal nu se cumpara sub influenta unui impuls de moment. Iei in grija un suflet care devine dependent de tine. Nu cumperi un tricou pe care il poti returna la magazin. O pisica se ia pentru a fi pastrata, ingrijita si iubita.


Ca si la om, daca pisicuta ta nu se simte bine, iti vei da seama. Orice stapan invata sa isi cunoasca animalutul, in timp, astfel incat nu iti va fi prea greu sa-ti dai seama cand ceva nu este in regula. Orice pisica trebuie dusa la un control la medicul veterinar. Nu amana vizita la doctor.


Banii economisiti prin administrarea de mancare ieftina te poate costa scump mai tarziu. Pisicile sunt animale carnivore si au nevoie de o sursa constanta de proteine. Invata cum sa alegi mancare pentru pisici si gaseste-o pe cea potrivita animalutului tau.


Plaseaza litiera intr-un loc intim, aerisit si curat. Curat-o oridecateori este nevoie si nu neglija nicicum "toaleta" micutei. Pisicile sunt animale curate si nu isi vor face nevoile prin casa, decat daca este ceva grav. Fii sigura ca ea te va "mieuna" atunci cand este cazul.


In semn de multumire pisica va toarce de placere atunci cand pui mana pe ea. Pentru un stapan nu exista o rasplata mai mare.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)