loading...
Amenajari
Home   »  Casa ta   »   Amenajari   »   Reda impresia de mai mult spatiu, intr-o locuinta mica!

Reda impresia de mai mult spatiu, intr-o locuinta mica!

Spațiile mici ne determină să căutăm soluții de utilizare cât mai eficientă a fiecărui colțișor, fără să dăm impresia de aglomerare.

Nu este suficient să ne zgârcim în materie de mobilier și de accesorii. Spațiile mici impun multă ingeniozitate în a le face să pară mai mari și, dacă luăm cele mai bune decizii de amenajare, nu vom face compromisuri la capitolul confort.

Culorile

Astfel, culorile deschise, precum albul, cremul, bleu-ul sunt foarte potrivite, pentru a crea senzația de spațialitate. Genul acesta de culori reflectă lumina și fac încăperile să pară mai mari și mai luminoase. De altfel, cu cât permiteți mai mult accesul luminii în casă, cu atât veți avea senzația că beneficiați de mai mult spațiu.

Mobila

Un alt secret sunt ferestrele largi, cu geamuri cât mai transparente, care contribuie, de asemeni, la armonizarea și "deschiderea" spațiului. În ceea ce privește mobilierul, trebuie să știți că mobila a cărei nuanță se apropie de cea a pereților iese mai puțin în evidență și dă impresia de mai mult spațiu. Alte recomandări ar fi piesele de mobilier mici și joase, mobilierul multifuncțional, precum dulapioarele care pot fi și măsuțe, paturile cu spații pentru stocat lenjeria etc. Este recomandat să dispuneți mobila pe lângă perete și lăsați pe cât posibil liber centrul încăperii - așa veți obține un alt efect de mărire a spațiului. Tot în acest context, este dovedit că măsuțele și accesoriile de sticlă permit pătrunderea luminii și fac încăperea să arate mai aerisită. Apropo de asta! Aveți grijă să păstrați ordinea și curățenia, căci deranjul face orice casă mică și sufocantă.

Accesoriile

O altă recomandare este să nu vă încărcați pereții cu multe tablouri. Dacă sunteți admiratori ai artei, cel mai indicat ar fi un tablou mare, decât mai multe mici. Oglinzile sunt și ele foarte utile, atunci când vreți să valorificați senzația de spațialitate. Aplicate pe ușile dulapurilor, mai ales, și în unghoiurile de unde pot reflecta cât mai bine lumina spre restul încăperii.

Cititi mai multe despre: casa amenajari spatialitate

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)