loading...
Retete
Home   »  Retete culinare   »   Retete   »   RETETA SUPA DE ROSII

RETETA SUPA DE ROSII

INGREDIENTE SUPA DE ROSII: doi morcovi mici, un pastarnac, o ceapa mare, o radacina de patrunjel, un dovlecel, o bucatica de telina, o cutie de rosii decojite, o cana de suc de rosii, doi catei de usturoi, sare, piper, ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, o frunza de dafin.

 

PREPARARE SUPA DE ROSII

Taie marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pune-le la calit in ulei de masline, cu putina sare, intr-o oala cu capac. Adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Adauga circa 1,5 litri de apa si lasa legumele sa fiarba. Dupa 15 minute pune dovlecelul taiat bucatele si rosiile decojite, taiate in bucati potrivite. Potriveste de sare, adauga piper, dupa gust, si o frunza de dafin. Lasa sa fiarba. Adauga sucul de rosii si bulionul in care au stat rosiile. La final se adauga verdeata din belsug.

 


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)