Horoscop zilnic

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Parinti
Home   »  Familie   »   Parinti   »   Retete vegetariene de Paste

Retete vegetariene de Paste

Share on Google+
Adaugat: Miercuri, 20 aprilie 2011, de Andreea Nestian

Chiar daca ai ales un stil de viata vegetarian nu inseamna ca nu te poti bucura de deliciile gastronomice specifice sarbatorilor pascale. Drobul sau sarmalele nu au voie sa lipseasca din meniul de Paste, chiar si fara carne.

Drob cu ciuperci si soia

Ingrediente pentru umplutura: 500g de ciuperci proaspete sau din conserva, o punga de soia granule (sau cuburi, dar acestea trebuie trecute apoi prin masina de tocat), 2 legaturi ceapa verde, 2 fire de usturoi verde, 1-2 ardei iuti (curatati de seminte), 3 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar verde, sare, piper

Ingrediente pentru aluat: 200g faina, 1 ou, 1 lingura de unt (sau 2 linguri de ulei)

1 varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Se pune soia la inmuiat in apa fiarta timp de 30 de minute, apoi se stoarce si se lasa sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga 

ciupercile taiate felii, se sareaza si se lasa la foc mic pana scad.

Dupa ce s-au racit ciupercile, se adauga verdeata tocata marunt in prealabil, soia fiarta, 1 ou, piper si sare dupa gust.

Separat, se prepara aluatul din: 200g de faina, 1 ou, 1 lingura de unt si sare.

Se unge o tava cu putin ulei si aseaza foaia de aluat, astfel incat sa ramana marginile mari care vor acoperi apoi umplutura. Deasupra, aluatul se unge cu ou si se introduce la cuptor. Se lasa la foc mediu, pana se rumeneste pe margini (aproximativ 30 de minute).

 

Drob cu cartofi

Ingrediente: 2 legaturi ceapa verde cu tot cu cozi taiate subtirel,2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 3-4 cartofi medii, sare, piper, o lingura de piper

Mod de preparare

Ceapa si verdeata se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute. Se adauga sare si piper. Cartofii cruzi se dau prin razatoarea mica si se scurg de zeama, apoi se adauga peste ou. Compozitia se pune la prajit intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei pana cand se face precum omleta. Se desface apoi din tigaie si se pune pe o tava, incinsa in prealabil. Tava se baga la cuptor si se lasa la copt cca 15 minute, dupa care se intoarce pe partea cealalta si se mai coace inca 15 minute.

 

Drob cu orez si ciuperci

Ingrediente: o cana de orez, 2-3 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 1 legatura de patrunjel, 3-4 cepe uscate, 500 gr ciuperci, 5 oua, o lingura de smantana

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu putina sare, se da apoi prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa verde, mararul si patrunjelul. Se amesteca apoi cu ceapa uscata calita in putin ulei si ciupercile tocate marunt si 4 oua. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se pune un ou batut amestecat cu o lingura de smantana. Se baga la cuptor pentru 30 de minute. 

 

Sarmale vegetariene cu orez si ciuperci

Ingrediente: 400 gr. orez, 2 morcovi, 3 cepe, 200 gr. ciuperci, 1 telina, 150 gr. 50 ml ulei extravirgin, 2 linguri boia dulce, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, 2 kg. varza, pasta de tomate, sare 

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se rad morcovii si telina, dupa care se inabusa in apa. Se adauga ciupercile, boiaua, orezul spalat, patrunjelul, mararul si uleiul. Se potriveste de sare.

Varza se opareste si se fac sarmalele. Sub sarmale putem aseza cimbru, marar, dafin.

Se face un amestec de bulion de rosii cu apa si sare, care se toarna peste sarmale. Se fierb sarmalele.

Pentru infasurat sarmalele se poate folosi si frunza de vita de vie, sau frunza de tei sau frunza de stevie.

 

Sarmale cu soia

Ingrediente: o ceasca de orez, o punga de soia granule, 4 cepe albe, 2 oua crude, sare, cimbru, marar, piper, ulei, condimente (oregano, busuioc, ghimbir, coriandru), pasra de tomate

Mod de preparare

Soia se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la temperatura camerei. 

Se pune la fiert orezul in 1/2 l de apa si se da in 2 clocote, se ia de pe foc, si se scurge de apa.

Cepele se inabuse in ulei, se adauga orezul scurs bine si se amesteca tot timpul. Cand orezul a capatat un aspect lucios si ceapa un aspect sticlos se iau de pe foc. In aceasta compozitie se adauga soia fiarta si scursa, sarea, piperul, mararul si cimbrul si se amesteca bine pana devine omogen. Se bat ouale spuma si se toarna in compozitie, se framanta compozitia pana ce ouale se integraza complet.

Se aleg fruzele de varza sa fie intregi, netede de marime medie (in functie de cat de mari sau mici vrem sa fie sarmalele). Se tapeteaza oala in care urmeaza sa fie asezate sarmalele cu frunzele cele mai mari si mai deteriorate, se toaca fideluta cateva frunze si se pun peste frunzele cu care am tapetat. Se impaturesc sarmalele si se aseaza in oala astfel: un rand sarmalute, un rand varza tocata fideluta putin bulion amestecat cu zema de varza. 

Se adauga 200 de grame de ulei si se pune oala pe foc potrivit. Se fierb circa 1 ora. Nu se pun in cuptor!

 

Sarmale cu ciuperci si nuci

Ingrediente: 200g ciuperci, 1 ceapa, 100g nuci taiate cat mai marunt, aprox.150g orez cu bobul rotund, 1 cartof dulce, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, o legatura marar proaspat, o lingurita rasa cimbru, nucsoara, 1 lingurita boia dulce, sare, piper, varza murata

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste in 1-2 linguri ulei, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete, apoi cartoful dulce razuit si boiaua. 

Se adauga orezul si nuca si se mai lasa pana scade apa lasata de ciuperci. Se condimenteaza cu cimbru, nucsoara, sare si piper si se pune patrunjelul si jumatate de legatura de marar.

Se tapeaza un vas cu frunze de varza si se impacheteaza sarmalutele cu compozitia astfel pregatita. Se aseaza sarmalele in straturi iar deasupra se pune un alt strat de varza tocata, amestecata cu marar si cimbru. Se completeaza cu apa pana la nivelul ultimului strat de sarmale.

Se baga la cuptor pentru 30-45 de minute, pana cand varza de deasupra se rumeneste un pic.

Vezi aici mai multe retete traditionale de Paste 

Dacă ţi-a plăcut, distribuie şi prietenilor tăi!
Share on Google+



Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Videomix


Monden
Amalia Nastase, dezvaluiri inedite despre viata amoroasa
Amalia Nastase traieste o poveste de dragoste de mai bine de trei ani cu Razvan Vasilescu.Invitata in emisiunea 'Teo Sho...
Pana si Simona Gherghe s-a saturat! Scandalul cu amantul Oanei Lis a adus-o la exasperare
Oana Lis se afla de o saptamana intr-un nou scandal mediatic: un barbat, numit Vali, sustine ca este amantul ei si ca e ...
Inna si Delia canta pe "senile" de 15 milioane
Vestitele ghete "senile", care faceau furori pe vremea fetelor de la André, au revenit la moda, cand nimeni n-ar mai fi...
Luminita Anghel, la DNA intr-un dosar de evaziune fiscala
Bomba! Luminita Anghel are probleme cu legea.Conform emisiunii Click!, de la Prima TV, surse au declarat ca Luminita a f...
Halle Berry, sani perfecti ca doarme cu sutien
Actrita Halle Berry (47 de ani) a povestit recent ca este foarte atenta cu ce poarta in casa, mai ales cu lenjeria intim...
Blestemul incredibil care a facut-o sa iasa de pe sticla! Este incredibil ce s-a ales de Carmen Plesea!
Una dintre cele mai controversate vedete din showbiz-ul romanesc a disparut, fara urma, de mai multi ani, fara ca cineva...
Iubirea de-o vara l-a ars pe Nick Radoi la buzunare cu 200.000 de euro
Degeaba are o avere de 30 de milioane de dolari in conturi, caci Nick Radoi (52 de ani) nu are nici un strop de noroc in...
Chef Foa se insoara cu fata patronului
Pasiunea pentru bucatarie i-a unit. Florin Scripcaru, alias Chef Foa, si iubita lui, Ioana Aian Balu, se pregatesc de nu...
Bianca Dragușanu: "Mi-e rusine sa port ochelarii pe strada"
Bianca Dragușanu (31 de ani) iși ia din ce in ce mai serios job-ul de patroana de croitorie. Roscata iși petrece mai ...
Fetita lui Beyonce poate ramane cu traume"
Scandalul dintre Narcisa Guta si Madalina Dumitriu a luat proportii cand "sotia" lui Nicolae Guta a intrat in casa peste...
mai multe articole >>