Horoscop zilnic

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti
Parinti
Home   »  Familie   »   Parinti   »   Retete vegetariene de Paste

Retete vegetariene de Paste

Share on Google+
Adaugat: Miercuri, 20 aprilie 2011, de Andreea Nestian

Chiar daca ai ales un stil de viata vegetarian nu inseamna ca nu te poti bucura de deliciile gastronomice specifice sarbatorilor pascale. Drobul sau sarmalele nu au voie sa lipseasca din meniul de Paste, chiar si fara carne.

Drob cu ciuperci si soia

Ingrediente pentru umplutura: 500g de ciuperci proaspete sau din conserva, o punga de soia granule (sau cuburi, dar acestea trebuie trecute apoi prin masina de tocat), 2 legaturi ceapa verde, 2 fire de usturoi verde, 1-2 ardei iuti (curatati de seminte), 3 linguri ulei, 1 ou, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar verde, sare, piper

Ingrediente pentru aluat: 200g faina, 1 ou, 1 lingura de unt (sau 2 linguri de ulei)

1 varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Se pune soia la inmuiat in apa fiarta timp de 30 de minute, apoi se stoarce si se lasa sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga 

ciupercile taiate felii, se sareaza si se lasa la foc mic pana scad.

Dupa ce s-au racit ciupercile, se adauga verdeata tocata marunt in prealabil, soia fiarta, 1 ou, piper si sare dupa gust.

Separat, se prepara aluatul din: 200g de faina, 1 ou, 1 lingura de unt si sare.

Se unge o tava cu putin ulei si aseaza foaia de aluat, astfel incat sa ramana marginile mari care vor acoperi apoi umplutura. Deasupra, aluatul se unge cu ou si se introduce la cuptor. Se lasa la foc mediu, pana se rumeneste pe margini (aproximativ 30 de minute).

 

Drob cu cartofi

Ingrediente: 2 legaturi ceapa verde cu tot cu cozi taiate subtirel,2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 3-4 cartofi medii, sare, piper, o lingura de piper

Mod de preparare

Ceapa si verdeata se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute. Se adauga sare si piper. Cartofii cruzi se dau prin razatoarea mica si se scurg de zeama, apoi se adauga peste ou. Compozitia se pune la prajit intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei pana cand se face precum omleta. Se desface apoi din tigaie si se pune pe o tava, incinsa in prealabil. Tava se baga la cuptor si se lasa la copt cca 15 minute, dupa care se intoarce pe partea cealalta si se mai coace inca 15 minute.

 

Drob cu orez si ciuperci

Ingrediente: o cana de orez, 2-3 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 1 legatura de patrunjel, 3-4 cepe uscate, 500 gr ciuperci, 5 oua, o lingura de smantana

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu putina sare, se da apoi prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa verde, mararul si patrunjelul. Se amesteca apoi cu ceapa uscata calita in putin ulei si ciupercile tocate marunt si 4 oua. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se pune un ou batut amestecat cu o lingura de smantana. Se baga la cuptor pentru 30 de minute. 

 

Sarmale vegetariene cu orez si ciuperci

Ingrediente: 400 gr. orez, 2 morcovi, 3 cepe, 200 gr. ciuperci, 1 telina, 150 gr. 50 ml ulei extravirgin, 2 linguri boia dulce, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, 2 kg. varza, pasta de tomate, sare 

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se rad morcovii si telina, dupa care se inabusa in apa. Se adauga ciupercile, boiaua, orezul spalat, patrunjelul, mararul si uleiul. Se potriveste de sare.

Varza se opareste si se fac sarmalele. Sub sarmale putem aseza cimbru, marar, dafin.

Se face un amestec de bulion de rosii cu apa si sare, care se toarna peste sarmale. Se fierb sarmalele.

Pentru infasurat sarmalele se poate folosi si frunza de vita de vie, sau frunza de tei sau frunza de stevie.

 

Sarmale cu soia

Ingrediente: o ceasca de orez, o punga de soia granule, 4 cepe albe, 2 oua crude, sare, cimbru, marar, piper, ulei, condimente (oregano, busuioc, ghimbir, coriandru), pasra de tomate

Mod de preparare

Soia se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la temperatura camerei. 

Se pune la fiert orezul in 1/2 l de apa si se da in 2 clocote, se ia de pe foc, si se scurge de apa.

Cepele se inabuse in ulei, se adauga orezul scurs bine si se amesteca tot timpul. Cand orezul a capatat un aspect lucios si ceapa un aspect sticlos se iau de pe foc. In aceasta compozitie se adauga soia fiarta si scursa, sarea, piperul, mararul si cimbrul si se amesteca bine pana devine omogen. Se bat ouale spuma si se toarna in compozitie, se framanta compozitia pana ce ouale se integraza complet.

Se aleg fruzele de varza sa fie intregi, netede de marime medie (in functie de cat de mari sau mici vrem sa fie sarmalele). Se tapeteaza oala in care urmeaza sa fie asezate sarmalele cu frunzele cele mai mari si mai deteriorate, se toaca fideluta cateva frunze si se pun peste frunzele cu care am tapetat. Se impaturesc sarmalele si se aseaza in oala astfel: un rand sarmalute, un rand varza tocata fideluta putin bulion amestecat cu zema de varza. 

Se adauga 200 de grame de ulei si se pune oala pe foc potrivit. Se fierb circa 1 ora. Nu se pun in cuptor!

 

Sarmale cu ciuperci si nuci

Ingrediente: 200g ciuperci, 1 ceapa, 100g nuci taiate cat mai marunt, aprox.150g orez cu bobul rotund, 1 cartof dulce, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, o legatura marar proaspat, o lingurita rasa cimbru, nucsoara, 1 lingurita boia dulce, sare, piper, varza murata

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste in 1-2 linguri ulei, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete, apoi cartoful dulce razuit si boiaua. 

Se adauga orezul si nuca si se mai lasa pana scade apa lasata de ciuperci. Se condimenteaza cu cimbru, nucsoara, sare si piper si se pune patrunjelul si jumatate de legatura de marar.

Se tapeaza un vas cu frunze de varza si se impacheteaza sarmalutele cu compozitia astfel pregatita. Se aseaza sarmalele in straturi iar deasupra se pune un alt strat de varza tocata, amestecata cu marar si cimbru. Se completeaza cu apa pana la nivelul ultimului strat de sarmale.

Se baga la cuptor pentru 30-45 de minute, pana cand varza de deasupra se rumeneste un pic.

Vezi aici mai multe retete traditionale de Paste 

Share on Google+




Videomix


Monden
Am aflat adevarul nespus pana acum despre despartirea-soc dintre Keo si Misty! Va dam un indiciu: Balanca nu e straina de ruptura
Keo i-a spus adio blondei Misty la numai doua luni dupa oficializarea relatiei. Cantaretul a decis sa se desparta de ace...
Anuntul pe care Salam l-a facut in fata familiei la cinci ani de la moartea sotiei! A prezentat o bomba-sexy drept sotia lui!
Nimeni n-ar fi crezut ca este mai mult de o idila trecatoare, de vara, da riata ca Florin Salam a fost repede ...
Madalina Ghenea rupe tacerea! Ce spune romanca despre relatia ei cu producatorul Paul Haggis
Dupa ce au aparut stiri in intreaga lume care dadeau drept sigura relatia ei cu producatorul Paul Haggis, Madalina Ghene...
Bicicleta lui Robin Williams, vanduta cu 20.000 de dolari
O bicicleta care a fost facuta pe comanda si care i-a apartinut actorului Robin Williams, a fost vanduta la licitatie cu...
Nu mai face sex cu Mariah Carey pentru ca e prea grasa
A inceput scandalul! De luni bune Mariah Carey (44 de ani) si Nick Cannon (33 de ani) nu mai locuiesc impreuna si sunt i...
Viata ei parea sa se opreasca in momentul in care a paralizat! Vestea pe care frumoasa cantareata a dat-o in urma cu cateva ore!
Anamaria German trece de un an de zile prin cosmarul vietii ei. Ea a ramas paralizata in urma unui teribil accident de m...
Mihaela Radulescu s-a "prabusit" in bratele lui Dani Otil!
Zi crunta pentru Mihaela Radulescu! In aceste momente, vedeta isi conduce pe ultimul drum tatal, rapus inainte de vreme ...
Mihaela Radulescu, in doliu. Tatal ei a murit
Mihaela Radulescu trece prin momente grele, dupa ce tatal ei a murit acum cateva ore. Informația a fost confirmata de r...
Bodo i-a luat pe cei doi fratiori in plasament
Bogdan Marin si sotia sa, Loredana, sunt mai fericiti ca oricand. Judecatorii au decis ca artistul de la Proconsul si Lo...
Maruta, ''dat afara'' din Buftea
Cu mai mult par, dupa ce și-a facut implant, dar și cu un nou studio.Așa se va intoarce din vacanța Catalin Maruța ...
mai multe articole >>