loading...
Sarcina
Home   »  Sanatate   »   Sarcina   »   Romancele cu venituri si educatie medii si superioare au primul copil la 29 de ani

Romancele cu venituri si educatie medii si superioare au primul copil la 29 de ani

Româncele cu venituri şi educaţie medii şi superioare, din oraşele mari ale ţării, au primul copil în medie la 29 de ani, aproape o treime aleg să nască într-o clinică privată, iar majoritatea preferă naşterea prin cezariană şi înainte şi după 30 de ani, potrivit unui studiu GfK.  

 

Sondajul a fost realizat de GfK, la cererea MedLife, în rândul femeilor însărcinate sau cu copii în vârstă de maxim 3 ani, din oraşele mari ale ţării, cu peste 200.000 locuitori, cu venituri medii şi peste medie şi educaţie medie şi superioară. Studiul a fost realizat în luna octombrie pe un eşantion de peste 200 de femei, dintre care 25 la sută - femei însărcinate - şi 75 la sută - femei cu copii, transite MEDIAFAX .

Rezultatele oferă detalii despre comportamentul româncelor referitor la naştere.

Astfel, potrivit studiului, 29 de ani este vârsta medie la care româncele din oraşele mari ale ţării, cu venituri şi educaţie medii şi peste medie, au primul copil. Spre comparaţie, un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică în 2009 arătă că la nivel naţional, incluzând zonele rurale, vârsta medie la care femeile decid să nască primul copil este 27 de ani.

Procentul femeilor din oraşele mari, cu venituri şi educaţie medii şi peste medie, care au născut în ultimii trei ani în privat, este de 15 la sută în timp ce în prezent, 32 la sută aleg să nască într-o maternitate privată. Întrebate care sunt cele mai importante motive pentru care aleg o maternitate privată, cele mai multe respondente au considerat confortul ca fiind cel mai important criteriu (21 la sută), urmat de igienă (18 la sută), medicul care le urmăreşte sarcina (16 la sută) şi echipamentele moderne (12 la sută).

În ceea ce priveşte modalitatea de a naşte, studiul arată că 55 la sută dintre femeile care rămân însărcinate ar alege naşterea naturală - fără anestezie (26 la sută), cu anestezie epidurală (25 la sută) sau naştere în apă (patru la sută), însă pe măsură ce se apropie momentul naşterii procentul tinde să se modifice în favoarea naşterii prin operaţie cezariană.

Astfel, dintre femeile sub 30 de ani, 41 la sută aleg naşterea naturală şi 59 la sută preferă naşterea prin cezariană. După 30 de ani procentul de naşteri prin operaţie cezariană creşte substanţial şi ajunge până la 82 la sută în cazul femeilor de peste 35 de ani. Principalul motiv pentru care româncele aleg să nască prin operaţie cezariană este teama de durere, menţionată de 84 la sută din femeile participante la studiu.

Referitor la alăptarea în România, sondajul indică faptul că 80 la sută dintre femeile care au născut deja cel puţin un copil au alăptat la sân. În ceea ce priveşte însă durata perioadei de alăptare, jumatate dintre ele declară că au alaptat pentru mai puţin de şase luni, principalele motive fiind lipsa informaţiilor adecvate şi a unor consilieri care să acorde suportul necesar în procesul de alăptare.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Monden
Cele mai norocoase tradiții stramoșești la praznicul Moșilor de vara
In sambata aceasta, pe 18 iunie, in ajunul sarbatorii Pogorarii Duhului Sfant (Duminica Rusaliilor) sunt oranduiți ...
Céline Dion si-a gasit deja un iubit?
Cantareata Céline Dion (48 de ani) s-a lasat cucerita de chitaristul Kaven Girouard, de 30 de ani, sustine revista...
Cum arata fiul mai puțin cunoscut al lui Goldie Hawn
Toata lumea ii știe pe cei doi frați Kate Hudson și Oliver Hudosn, copiii simpaticei actrițe de 70 de ani din...
Cum a ramas insarcinata la 50 de ani Janet Jackson?
A ramas la fel de discreta de cand a anuntat ca va avea primul sau copil! Fratele cantaretei Janet Jackson, Tito...
Amber Heard nu mai vrea pensie alimentara de la Johnny Depp. De ce și-a retras cererea
In mijlocul audierilor pentru pronuntarea sentintelor si declaratiilor in cazul divortului scandalos, Amber Heard si-ar...
De ce nu a dat Oana Zavoranu petrecere de ziua ei
Oana Zavoranu nu mai are chef de petreceri. Desi a avit doua evenimente foarte importante la care ar fi putut sa dea...
Cand a ajuns Alin Ionescu la locul accidentului Cristinei Spatar
Alin Ionescu a scos miercuri asul din maneca in casnicia cu Cristina Spatar. Omul de afaceri a confirmat ca cei doi vor...
De ce este nefericit soțul tau? 5 motive surprinzatoare!
Ai o banuiala ca soțul tau e nemulțumit de casnicia voastra? Psihologii și psihoterapeuții in problemele cuplurilor...
Claudia Patrascanu face nunta cu sarbe oltenești și manele
Tot Bolintinul va rasuna pentru ca Gabi Badalau si Claudia Patrascanu fac nunta mare astazi. Cantareata si afaceristul...
Motivul pentru care Andrei Leonte nu poate parasi țara
Andrei Leonte a incercat joi, 26 mai, sa plece din țara. Nu departe, ci la vecinii noștri bulgari. Deși este o țara...
mai multe articole >>