loading...
Ginecologie
Home   »  Sanatate   »   Ginecologie   »   Se moare pe capete in Romania din cauza cancerului de col uterin. Afla ce trebuie sa faci!

Se moare pe capete in Romania din cauza cancerului de col uterin. Afla ce trebuie sa faci!

România este pe locul I în Europa la decese prin cancer de col uterin, însă, chiar dacă acesta ar putea fi prevenit prin vaccinare, puţine femei se imunizează, a declarat prof dr. Necdet Üskent, de la Anadolu Medical Center din Istanbul, unde sunt trataţi anual 1.500 de români.

"Din păcate, România are cea mai mare rată a deceselor prin cancer de col uterin din Europa. Este paradoxal: să avem soluţii pentru prevenirea maladiei şi să nu fie folosite. Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai grele tipuri, dacă se răspândeşte . Autorităţile trebuie să promoveze mai mult vaccinarea", a mai spus medicul turc.


Potrivit medicului, tratamentul bolilor oncologice necesită o abordare multidisciplinară. "Tratamentul tipurilor de cancer ginecologic necesită o abordare multidisciplinară. La Anadolu, toate cazurile de cancer sunt examinate de un consiliu de evaluare a tumorilor, alcătuit din patologi, radiologi, specialişti în medicină nucleară, oncologi medicali, oncologi specializaţi în radioterapie şi chirurgi.


Astfel, după finalizarea evaluării pre-operatorii, echipa multidisciplinară stabileşte planul de tratament cel mai adecvat pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de starea de sănătate, localizarea tumorii, precum şi tipul şi stadiul bolii. Rezultatele sunt cu adevărat uimitoare", a mai spus Üskent, profesor de hematologie, medicină internă şi oncologie medicală.


Potrivit medicului, în urmă cu şapte-opt ani, tratamentul se dădea "pe boală". "S-a constatat apoi că fiecare boală are particularităţile ei şi diferă de la un pacient la altul. Am înţeles că tumora are o identitate genetică şi acest lucru a fost rezolvat. Să cunoşti identitatea tumorii înseamnă să ştii care este problema moleculară ce a dat naştere bolii. Dacă ştim acest lucru, folosim inhibitori pentru acea problemă moleculară, putem obţine rezultate mult mai bune în tratament. De fapt, ne ajută să dăm cât mai puţine toxine pentru pacient. Avantajul acestei tehnici este de 25-40 % faţă de vechile proceduri, dar acesta depinde de vârstă, stadiul bolii, comorbidităţi, tipul tumorii", a adăugat specialistul.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)