loading...
Relatii
Home   »  Dragoste & Sex   »   Relatii   »   Sfaturi pentru a comunica eficient cu barbatul de langa tine

Sfaturi pentru a comunica eficient cu barbatul de langa tine

Daca iti doresti o conversatie eficienta cu iubitul tau, sa il faci sa te asculte si sa iti vorbeasca despre el si sentimentele lui, daca iti doresti sa aveti discutii deschise despre voi si planurile voastre, chiar daca este greu acest lucru cu barbatii, ai mai jos sase sfaturi pentru o discutie reusita.

1. Nu fi prea sentimentala

Intreaba un barbat despre gratar sau de bere si el iti va face o adevarata teorie  asupra a ceea ce el crede. Intreaba un barbat despre ce e in inima lui si se termina orice discutie. Barbatii nu sunt facuti sa vorbeasca si sa-si recunoasca sentimentele.

Barbatii nu sunt sentimentali. Sa presupunem ca ai o problema serioasa cu iubitul tau si te decizi sa ai o "discutie" cu el. Si sa spunem, ca in timpul discursului, ajungi sa plangi sau chiar sa tipi. Pentru a comunica eficient (cuvinte cheie) cu un barbat acest spectacol de emotii este o idee proasta. 

Fa o plimbare. Apeleaza la o prietena. Apoi ridica problemele tale intr-o maniera simpla.

2. Nu te certa cu el pe "teritoriul lui" 

Daca un barbat este ca o "leguma pe canapea", in tacere holbandu-se la televizor si aratand doar ca o piesa de mobillier, nu te alarma. Acest comportament este normal. Barbatii pot hiberna, pot sta, la nesfarsit, intr-o stare vegetativa in fata unui canal de sport. 

Stiu ca aceasta tacere te poate enerva la maximum: "La ce se gandeste? Ce sa intamplat? De ce nu spune ceva?" sunt intrebarile pe care orice femeie si le pune, dar nu ai de ce sa iti faci griji. Nouazeci si noua la suta din timp nu este vorba despre tine. El este, probabil, linistit, pur si simplu si nu are chef de vorba. 

3. Nu fi critica

Sa spunem ca sunteti la cina si iubitul tau flirteaza cu chelnerita. Te simti ranita si jignita. Te simti amenintata. Si asa mai tarziu te vei dezlantui, il vei face "nesimtit" si "egoist" si o multime de alte lucruri. Nici o intrebare, doar mustrarea bine-meritata.

Dar, aruncand cu critici in el, el va deveni imediat defensiv is posibil iti va intoarce criticile. Astfel te vei trezi in situatia de a da explicatii in loc sa ceri. Cere-i doar sa mai faca asta vreodata.

Daca vei face critica sub forma unei cereri, in loc de o acuzatie, tipul este mult mai probabil sa asculte si sa respecte.

4. Nu vorbi prea mult

Orice ghid pentru comunicare cu barbatii nu poate ignora aceasta regula. Atunci cand o femeie vorbeste prea mult, ea copleseste barbatul. De fapt, el se poate speria atat de tare incat nu va mai spune nimic, de teama ca un cuvant nepotrivit ar putea declansa un alt monolog.

Intr-o astfel de situatie, trebuie sa folosesti putine cuvinte sau raspunsuri foarte scurte. Acest lucru iti da ocazia sa vezi ce vrea, de ce este interesat. Cu alte cuvinte: lasa-l si pe el sa vorbeasca.

5. Nu initia discutii importante in masina

Acest lucru poate parea simplu, dar urmeaza acest sfat si vei salva o multime de dureri de cap. Motivul pentru aceste argumente?

Lipsa contactul vizual. Atunci cand conduci, esti atent la drum, nu la persoana din scaunul pasagerului. Neintelegerile se pot isca din senin. Comunicarea eficienta implica contactul vizual. Din acelasi motiv, nu aveti discutii importante in dormitor pe intuneric. Nu numai ca nu exista contact vizual, dar nu poti interpreta nici limbajul trupului.

6. Nu face presupuneri

Multitudinea de carti despre relatii te fac sa crezi ca femeile si barbati sunt de pe planete diferite, cu barbatii provenind de pe Marte si femeile de pe Venus. Cartile supraestimeaza diferentele. Fara indoiala, exista diferente intre sexe, dar nu le face a fi obstacole uriase pentru o relatie. Cu cateva ajustari, puteti invata si intelege aceste diferente pentru a comunica bine, in ciuda acestora.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)