loading...
Sarcina
Home   »  Sanatate   »   Sarcina   »   Trimestrul 3 de sarcina

Trimestrul 3 de sarcina

Ultimul trimestru de sarcina reprezinta perioada cuprinsa intre saptamanile 28-40 saptamani, calculate din prima zi a ultimei menstruatii.  

La inceputul trimestrului trei, adica in saptamana 28 de sarcina, greutatea bebelusului a depasit pragul de 1 kilogram.


Bebelusul este din ce in ce mai activ, se va misca din ce in ce mai des. In aceasta perioada vei simti si contractii dese in pelvis, care reprezinta de fapt sughitul copilasului tau care a inghitit mai mult lichid amniotic decat trebuie.


Vei fi din ce in ce mai obosita, vei urina frecvent, vei avea si mici scurgeri de urina necontrolate, respiratia va fi greoaie. De acum incolo vei avea probleme de somn... nu iti vei gasi o pozitie confortabila, vei merge des la toaleta.


Pot aparea si arsurile la stomac, din cauza presiunii mari exercitate de bebelus asupra stomacului. Poate aparea si fenomenul de balonare.


Mainile si picioarele se pot umfla, pot aparea furnicaturi la nivelul membrelor.


Emotional pot aparea o serie de probleme... Te vei simti din ce in ce mai agitata, mai nervoasa, din cauza greutatii vizibil mai mari te poti simti deloc atragatoare. Mare atentie la depresie! Daca gandurile negre te invaluiesc incearca sa te gandesti la perioada in care iti vei tine bebelusul in brate, la cat de fericita vei fi! Nu te lasa coplesita de greutati!


Bebelusul tau poate acum sa respire de unul singur, sa suga si sa inghita.


Creierul sau si sistemul nervos sunt pe deplin formate.


Bebelusul se va intoarce cu capul in jos si va cobori in pelvis.


Bebelusul tau este gata sa vina pe lume! Acum este perioada in care trebuie sa pregatesti trusoul sau, adica primele lui lucrusoare pe care le va purta in primele zile de la nastere.


loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)