loading...
Feng-shui
Home   »  Casa ta   »   Feng-shui   »   Trucuri Feng-Shui pentru mai multa organizare in viata ta

Trucuri Feng-Shui pentru mai multa organizare in viata ta

Imagineaza-ti dimineata ideala: sa te trezesti in patul tau linistita, odihnita si sa fii invadata de un sentiment de relaxare si pace, sa gasesti totul in ordine, sa iti pregatesti micul dejun preferat pentru tine si eventual o persoana draga, si sa simti armonia din jur pentru o zi buna. Nu este imposibil – ai cateva trucuri simple din filosofia feng-shui pe care, daca le urmezi, vei reusi sa iti canalizezi energia catre o viata mai organizata.


Sunt lucruri care tin de indepartarea aglomerarilor si asezarea in ordine sau desfiintarea zonelor talmes-balmes din spatiul tau. Ideea este sa iti faci loc pentru a lasa energia sa patrunda, aceea care vine din ordinea fireasca, armonioasa a elementelor din univers si la care se refera feng-shui-ul.


Elibereaza-ti intrarile in casa si in camere

Cel mai important lucru pentru a iti aduce organizare in viata este sa iti faci curat in dreptul intrarilor, pentru ca pe acolo, odata cu tine, intra si iese si energia. Nu poti vedea mereu dezordine sau teancuri fara sens pe unde treci, pentru ca vei duce aceasta stare cu tine toata ziua si se va “agata” de tine in tot ce vei face.

Intrarile sunt “gura” chi – energia feng shui, energia vietii. Intrarea trebuie sa fie curata, aranjata, astfel incat aceasta sa curga in casa ta.

Nu iti lasa hainele claie peste gramada la cuier, aranjeaza-ti pantofii in dulapuri, daca ai covor sau pres sa stea asezat frumos. Nu lasa gunoiul in expectativa la usa, mai ales daca ai un hol mic, fii mereu gata sa faci ordine – tocmai asta este cheia, daca pui fiecare lucru mic in ordine la timpul lui, nu ti se vor aduna.

Este motivul pentru care, daca stai la casa, trebuie sa intri prin intrarea principala, pentru cea din spate in general este mai putin ingrijita, eventual din garaj.


Pastreaza lucrurile in stare buna

Aici vorbim si de electrice si electrocasnie, dar si de lucruri mult mai mici, pe care nu le observi  dar care te afecteaza – cutite care nu taie, pixuri de luat notite care nu scriu, eventual documente cu care lucrezi care stau alandala, farfurii ciobite. Gandeste-te pana la urma ca iti mananca timp sa trebuiasca sa folosesti un lucru, acesta sa nu mearga si sa cauti un inlocuitor. Ai grija de aceste detalii. Un aspect important il constituie sursele de lumina – nu sta intr-o lumina, cum spunem noi, “chioara”, iti strica dispozitia chiar daca tu nu iti dai seama de asta. Cand ti se strica un bec inlocuieste-l imediat.

Asa cum ordinea atrage ordine, si lumina va atrage lumina.


Lumineaza colturile

In primul rand, inainte de a face acest lucru, trebuie sa le “cureti”. Tendinta este ca lucrurile sa se adune in locuri umbroase, pe care parca nu le bagi in seama, dar asta dauneaza acumularii de energie “chi”. De aceea, elibereaza colturile si pune o sursa de lumina acolo. Casa va fi luminata eficient dar si estetic, si nu vei mai tendinta sa arunci lucruri in colturi.

Cand ma refer la a “elibera” inseamna sa iei lucrurile adunate in dezordine si sa le sortezi, sa le depozitezi in spatii potrivite pentru acest lucru si sa elimini ce este in plus.


Fa-ti patul in fiecare dimineata

Da, stim cum e. Dar este foarte important sa iti incepi ziua asa cum am spus la inceput, in armonie. Pentru asta ai nevoie poate sa te trezesti putin mai devreme ca sa ai timp de toate. Acest lucru se regleaza in cateva zile. Actul de a-ti face patul te invioreaza si este primul pas spre a aduce ordine. Aranjea-ti pernele si paturile intr-un fel care sa iti inspire armonie. Un lucru important este sa ai hainele asezate frumos, cele murdare intr-un cos special ascuns sau in baie. De asemenea vei aprecia sa il gaseste asa aranjat cand vii acasa.

Daca este nevoie, investeste in cateva dulapuri si spatii de depozitare.

Cititi mai multe despre: feng shui organizare energie

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)