loading...
Animale
Home   »  Casa ta   »   Animale   »   Tulburarile alimentare ale pisicii

Tulburarile alimentare ale pisicii

Senzatia de foame continua - bulimia sau refuzul de a manca - anorexia, ambele pot fi si probleme pisicesti. Care este cauza si ce trebuie sa faci ca sa iti ajuti animalul de casa? La capitolul "comportament alimentar", pisicile seamana destul de bine cu oamenii: nu toate au acelasi apetit.

Diferentele vin din modul de viata, din starea de sanatate si din psihologia fiecarui animal in parte. In cazul unei pisici crescute in casa, ea are toate sansele sa devina obeza daca duce o viata sedentara si stapanul nu o hraneste corespunzator.

 

Alimentatia corecta, in cazul felinei, este 10-15 mese (mici, fractionate) pe zi, asa cum s-ar hrani daca ar trai libera in natura. Nu ii vei da trei mese pe zi, asa cum poate este ritmul tau, pentru ca altfel pisica infometata se va arunca asupra mancarii si va ingurgita mai mult decat trebuie.

 

Lacomia nu inseamna bulimie. Pisica ce "pretinde" mereu ca "nu mai poate de foame" este doar lacoma si prefacuta, nu bulimica. Boala se manifesta in cazul animalelor care sufera de anxietate permanenta.

 

Cauzele pot fi plicitiseala vietii in apartament sau convietuirea cu alte animale care o streseaza. Ca simptome, pisica, pentru a incerca sa iasa din starea tensionata, isi linge intr-una blana, mobila, covorul etc., pentru a-si provoca voma.

 

 Tratamentul consta in medicamente anxiolitice. Vindecarea se poate obtine si hranind-o corect si creandu-i conditii ca sa se distreze. Daca nu ai cu cine sa o lasi cand pleci de acasa, pune-i la indemana jucarii si ascunde-i bucati de hrana, descoperirea lor va echivala cu o adevarata partida de vanatoare.


Anorexia se manifesta prin refuzul de a manca. Cauza este depresia puternica, provocata de schimbarea brusca a mediului de viata - mutarea in alt spatiul locativ, pierderea stapanului sau a unui animal cu care traia in armonie.

 

Tratamentul il prescrie medicul veterniar, la care trebuie sa ajungi imediat daca pisica ta are astfel de simptome. 

{mos_sb_discuss:23}

Cititi mai multe despre: animale

loading...

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)